Partener serios cu…datorii de 6.000.000.000$

0
26
 Acordul Rusia-Ucraina expiră la finalul anului 2019
 

 În decurs de 25 de ani, Transnistria s-a dovedit a fi un partener serios, iar acest lucru se referă inclusiv la ceea ce ține de tranzitul gazelor ruseşte spre Balcani. Această opinie a fost exprimată vicepreşedintele concernului „Gazprom”, Valerii Golubev, în cadrul întrevederii cu reprezentanții Tiraspolului.

Potrivit agenţiei Infotag care citează presa din regiune, șeful administrației nerecunoscute din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, a mulţumit Rusiei pentru ajutorul acordat Transnistriei în domeniul gazelor. „Cota de participare a „Gazprom” în economia regiunii este mare”, a menționat Krasnoselski. La rândul său, Valeri Golubev a spus că „pentru “Gazprom” piaţa moldovenească este în continuare importantă”. “Ne bucurăm că astăzi consumatorii din Transnistria îşi pot dezvolta afacerile, pot produce energie electrică, prelucrează metale, produc textile şi produse agricole. Aceasta este o chestiune importantă. Aceasta înseamnă că munca noastră de extracţie şi furnizarea a gazelor este solicitată”, a spus reprezentantul Gazprom.

Partea principală a întrevederii a avut loc cu uşile închise. La aceasta au fost puse în discuţie “mecanismele de rezolvare a mai multor probleme în cadrul cerinţelor legislaţiei internaţionale privind separarea comerţului şi transportului de gaze”. Menționăm că acest lucru ţine de prevederile pachetului energetic III, în cadrul căruia, până în 2020, Moldova trebuie să divizeze operatorul naţional – “Moldovagaz” în două companii – de transportare şi de distribuţie a gazelor naturale.

Transnistria nu achită din anul 2009 pentru gazele ruseşti consumate, direcţionând plăţile colectate de la consumatori pentru necesităţile proprii. Din acest motiv, datoriile regiunii pentru gaze depăşesc 6 miliarde de dolari.

Foto: important.md


Articolul precedentCENTENAR: Ștefan cel Mare a fost domnitorul Moldovei întregite de până la poalele Carpaților…
Articolul următorSărbătoare pe strada persoanelor în etate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.