Cele mai frumoase expoziții de mere au fost premiate la Festivalul Mărului (GALERIE FOTO)

0
194

În cadrul Festivalului Național al Mărului, desfășurat ieri la Soroca, producătorii agricoli din raionul Soroca și nu doar, și-au expus roada din acest an. Majoritatea afirmă că anul curent este unul bun și bogat la mere. La fel îi bucură și prețurile, ai spun pomicultorii.

Expozițiile dedicate celui mai popular fruct din zona noastră au furat privirile și au provocat poftă de mere  participanților la sărbătoare. Modul în care agenții economici au expus roada din acest an a fost apreciată de un juriu, care a oferit oferit premii după cum urmează:

I SRL “Tehrubsor”, Angela Muntean

(premiu de 2000 lei)

II AMG “Kernel”, Guțu Victor;

II GȚ “Țurcan Iurie”, Iurie Țurcan,

(premii a câte 1500 lei)

III SA “Alfa Nistru”, Oxana Petrovici,

SRL “Prietenia Agro”, Alexei Florea,

SRL “Visagromag”, Vasile Sochircă,

(premii a câte 1000 lei)

Mențiuni și premii a câte 500 lei au fost oferite producătorilor agricoli:

SRL “Oclanda Agro”, SRL “Milen Agro Prim”, GȚ “Marciuc Valentina”, SRL “Diamax Agro”, SRL “Scripta Prim”, SRL “Soragrovis”, SRL “Ilina”, GȚ “Avornicița Marin”, SRL “Lefrucom”, GȚ “Solovei Victor”, Moldova Fruct, Federația Națională a Fermierilor.

Producătorii de material săditor de asemenea a fost menționați în cadrul acestui concurs cu diploma și premii a câte 250 lei: GȚ Cojocari Petru, Spoială Mihail, Melnic IoanaJosan Alexandru.

Livezile de mere ocupă circa 7700 ha în raionul Soroca, fiind cea mai mare suprafață din țară. Iar de șapte ani în raionul Soroca se desfășoară festivalul dedicat mărului, care are drept scop promovarea acestei culturi și a pomicultorilor. Evenimentul este o platformă pentru stabilirea relațiilor de parteneriat dintre producătorii de mere, reprezentanții industriei prelucrătoare, exportatori, producători de material săditor etc.

Festivalul Național al Mărului este organizat de Consiliul raional Soroca cu subdiviziunile, iar de câțiva ani este susținut și de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.


Articolul precedentPâinea câştigată peste hotare, dulce şi amară
Articolul următorRodica Ceban: “Ne-au ajutat Dumnezeu şi oamenii să ieşim învingători”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.