Gala premiilor concursului „Teatrul de acasă” / GALERIE FOTO

0
101

Concursul „Teatrul de acasă” a fost o parte importantă a proiectului „Cum vorbesc copiii noștri”, desfășurat de Grădinița nr. 17 „Cheița de aur” din Soroca, împreună cu Direcția de Învățământ Soroca. Proiectul a avut ca scop să ajute copiii preșcolari să-și dezvolte vorbirea și să ofere părinților și educatorilor informații utile pentru a preveni problemele de limbaj la copii.

Marina Spinei , metodist IET nr 17:Astăzi, am ajuns la etapa de încheiere a proiectului și premierea laureaților concursului „Teatrul de acasă”. Întreaga echipă de implementare a proiectului „Cum vorbesc copiii noștri” aduce mulțumiri pentru susținere și implicarea tuturor copiilor, părinților care au participat și și-au susținut tinerele talente, cadrelor didactice, directorilor de instituții participante, Direcției Învățământ Soroca și teatrului „Veniamin Apostol”. Numai prin eforturi comune putem realiza lucruri frumoase”.

Maria Leșcu, logoped cu peste 20 de ani de experiență la aceeași grădiniță, a coordonat acest proiect și a fost alături de educatori și părinți pe tot parcursul.

„Ideea proiectului s-a născut dintr-un tandem profesional dictată de realitatea existentă, or, nu doar comunitatea educațională dar și întreaga societate remarcă că numărul copiilor cu tulburări de limbaj etse în continuă creștere, tulburările sunt tot mai complexe și profunde, iar mulți copii rămân cu dificultăți de limbaj și comunicare necorijate din cauza insuficienței specialiștilor și a serviciilor de asistență logopedică. De cealaltă parte colegile mele, doamna Marina Spinei , metodist IET nr.17 și doamna Lilia Bădănău, metodist DÎ Soroca remarcau necesitatea dezvoltării competențelor profesionale ale cadrelor didactice pentru dezvoltarea abilităților de limbaj și comunicare ale copiilor la vârsta preșcolară. În calitate de coordonator și expert în acest proiect am prezentat variate metode de lucru, fundamentarea științifică și argumentarea teoretică, m-am împărtășit cu practici eficiente și am încurajat educatorii să le pria și să le introducă în activitatea dumnealor zilnică cu copii pentru a contribui la dezvoltarea abilităților de comunicare a copiilor mici. În cele cinci seminare teoretico-practice au participat peste 200 cadre didactice din instituțiile de educație timpurie. Concursul „Teatrul de acasă” a fost conceput ca o platformă de promovare a creativității copiilor și cultivarea culturii verbale la copii mici prin arta cuvântului și activități dramatice. Sperăm ca această idee să prindă rădăcini și să devină o tradiție pentru întreaga comunitate educațională din raionul Soroca și de ce nu să se extindă și pe întreaga țară”.

Concursul „Teatrul de acasă” a fost o activitate prin care copiii, împreună cu părinții lor, au creat și pus în scenă mici spectacole de teatru. Scopul a fost ca micuții să învețe să se exprime mai bine prin joc și dezvoltându-și astfel limbajul și creativitatea.

Tatiana Palamarciuc, directoarea grădiniței nr.17 „Cheița de Aur”: „Dragi participanți, sunteți inima acestui eveniment, fiecare din voi a muncit mult pentru a ajunge aici. Vă suntem recunoscători că sunteți aici și ați fost alături de copilașii dstră în această călătorie de învățare și dezvoltare. Stimate Doamne, coordonatori ai concursului „Teatrul de acasă”, apreciem înalt munca dvs din spatele scenei și contribuția enormă la succesul acestui concurs. Onorați membrii ai juriului, apreciem profund obiectivitatea și profesionalismul cu care ați analizat prezentările participanților. Dragi colegi, vă mulțumim din suflet pentru oportunitatea extraordinară de a participa la această inițiativă   minunată realizată în cadrul proiectului „Cum vorbesc copiii noștri”. Efortul și dedicația dumneavoastră au transformat acest concurs într-o experiență de neuitat pentru toți participanții.

Vă mulțumim că ați făcut parte din această experiență frumoasă și pentru că ați contribuit la succesul evenimentului.

Vă dorim mult succes în continuare și așteptăm ediția a II a acestui concurs!”.

Proiectul s-a încheiat cu premierea copiilor care au participat la „Teatrul de acasă”, iar echipa de organizare a mulțumit tuturor celor implicați: copii, părinți, educatori și instituțiile partenere.

  • ETICHETE
  • DC
Articolul precedentZiua limbilor europene sărbătorită și la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca / GALERIE FOTO și VIDEO
Articolul următorFALS: La Mărculești vor apărea stații mobile de deservire a avioanelor de luptă F-16

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.