Eliberarea permisului în regim de urgență: tarife noi și majorate

0
78

Costurile pentru eliberarea, schimbarea și restabilirea permisului de conducere vor crește, acest serviciu incluzând și eliberarea permisului provizoriu, informează IPN.

Conform unui document aprobat astăzi de Guvern, taxa pentru serviciile standard, efectuate în 20 de zile, va fi de 420 de lei. Cei care solicită urgentarea vor achita sume mai mari: 760 de lei pentru eliberarea permisului în 10 zile lucrătoare, 1100 de lei pentru 5 zile și 1440 de lei pentru 3 zile. Dacă solicitantul dorește permisul în doar o zi lucrătoare, va plăti 1780 de lei, iar în cazul eliberării în ziua solicitării, tariful va fi de 2120 de lei.

Proiectul prevede, de asemenea, posibilitatea generării electronice a certificatului de înmatriculare și a permisului provizoriu, care vor avea aceeași valoare juridică pe teritoriul Republicii Moldova ca și documentele fizice.

„Astăzi digitalizăm procesul de înregistrare a unităților de transport. Certificatul de înmatriculare și permisul de conducere provizoriu vor putea fi generate electronic și vor avea aceeași valoare pe teritoriul Republicii Moldova ca și documentele eliberate fizic. De asemenea, comasăm mai multe servicii și eliminăm o serie de proceduri pentru comoditatea proprietarilor de automobile”, a declarat Artur Mija, secretarul general al Guvernului, în cadrul ședinței.


Articolul precedentCurs valutar joi, 19 septembrie 2024: Euro și dolarul rămân aproape neschimbate
Articolul următorCreştinii care se conduc de calendarul vechi prăznuiesc Minunea Arhanghelului Mihail

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.