Curățarea aragazului este una dintre cele mai importante sarcini din bucătărie. Acesta are nevoie de o îngrijire aparte, iar dacă nu vreți să folosiți produse din marile magazine, există câteva metode naturale pe care le puteți folosi.
Ce se întâmplă dacă acoperi aragazul cu un prosop umed
Curățenia aragazului este o misiune dureroasă pentru gospodine. Nimeni nu o face de plăcere, dar nu putem să-l lăsăm murdar. Dacă amânați curățarea aragazului, grăsimea și alte murdării se vor întări, ceea ce vă face misiunea mai complicată.
Din fericire, există câteva metode simple și metode naturale pe care le puteți folosi. Una dintre acestea implică doar bicarbonat de sodiu și un prosop. Tot ce trebuie să faceți este să presărați bicarbonat de sodiu pe suprafața aragazului. Mai apoi, înmuiați și stoarceți prosoapele în apă caldă în care ați dizolvat săpun în prealabil și acoperiți aragazul cu aceste prosoape, iar după 15 minute ștergeți suprafața sa cu un burete umed.
De asemenea, mai există o metodă simplă prin care puteți curăță aragazul, folosind bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen.
Turnați 1/4 de pahar de peroxid de hidrogen peste 1/4 de pahar de bicarbonat de sodiu amestecând în continuu până se obține o masă omogenă, apoi aplicați-o suprafața aragazului, iar după 15 minute ștergeți-o cu un burete umed sau un prosop de hârtie.
Trucuri utile pentru curățarea aragazului
Dacă aveți un aragaz care nu este electric, există acea grilă din oțel sau alte aliaje. Din cauza particulelor de praf și uleiului adunat, acestea pot fi destul de dificil de curățat, dar nimic nu este imposibil.
O metodă foarte simplă de a rezolva această problemă implică folosirea mașinii de spălat vase. În cazul în care grila aragazului nu este foarte grea sau nu este făcută dintr-un material sensibil la contactul cu apa, poate fi introdusă în mașina de spălat vase.
În cazul plitei, indiferent de tipul ei, este recomandat să fie curățată după fiecare utilizare a aragazului. Depunerile de grăsime vor fi mult mai ușor de îndepărtat la scurt timp după ce ați terminat de gătit.