Cu ce să ungi talpa fierului de călcat pentru a funcționa mai mult timp

0
315

De cele mai multe ori, când vine vorba despre curățarea aparatelor electrocasnice din locuință, fierul de călcat este ignorat. Nu neapărat intenționat, cât din lipsă de atenție. Multe gospodine ajung la concluzia că trebuie dezinfectat când deja este prea târziu sau o haină a fost deteriorată semnificativ.

Dacă folosești un fier de călcat pe bază de aburi, trebuie să știi că apa – fie ea și distilată – pe care o introduci în acesta conduce, de-a lungul timpului, la formarea depunerilor de minerale sau de calcar. Acestea blochează orificiile de pe talpa fierului, astfel încât aparatul nu-și mai face treaba eficient.

Cât de des trebuie curățat fierul de călcat

În cazul în care folosești fierul de călcat zilnic, recomandarea noastră este să îl cureți săptămânal. Dacă obișnuiești să calci mai multe articole vestimentare o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, ar fi bine să îl dezinfectezi de cel puțin două ori pe lună, pentru a îndepărta depunerile de calcar.

Dacă nu vei curăța fierul de călcat corespunzător, riști ca acesta să lase urme neplăcute, de murdărie sau depuneri de minerale, pe hainele pe care le pregătești pentru a fi purtate. Mai mult decât atât, dacă aparatul electrocasnic nu este igienizat, se poate să afecteze fibrele hainelor, încrețindu-le.

Avertisment pentru toate gospodinele

Înainte de a curăța fierul de călcat – sau orice alt aparat electrocasnic -, este important să îl deconectezi de la sursa de energie. Nu igieniza niciodată aparatul, dacă talpa lui nu este rece la atingere. Poate fi ușor caldă, însă niciodată fierbinte!

Cu ce să freci talpa fierului de călcat

În cazul în care fierul de călcat nu oferă rezultatele dorite, poți să îl igienizezi cu ajutorul unei dischete de bumbac și a unei cantități mici de alcool. Toarnă puțin alcool sanitar pe discheta de bumbac, apoi șterge talpa fierului de călcat cu aceasta până se curăță. La final, usucă talpa fierului cu o cârpă din microfibră.

Tot pentru această sarcină, poți să apelezi la bicarbonatul de sodiu. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de apă, până se formează o pastă moale. Aplică pasta pe talpa fierului de călcat și șterge-o cu o cârpă moale. Șterge urmele rămase cu un șervețel umed. Rezultatele te vor impresiona!


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentFALS: Peste 300 de refugiați de război din Tel Aviv au ajuns la Chișinău
Articolul următorCine riscă să se îmbolnăvească de cancer mamar și care simptome trebuie să vă pună în gardă
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.