Furt la Şolcani

0
28

Inspectoratul de Poliție Soroca suspectează pentru un furt un băiat de 15 ani şi un bărbat de 51 de ani, ambii din satul Şolcani. Organele de drept cred că aceștia au pătruns în luna aprilie în curtea unei femei, de unde au furat o plapumă şi două curci.

Versiunea poliției este că suspecții au venit la un consătean, dar în lipsa acestuia au consumat o sticlă cu vin. În timp ce-l așteptau, băiatul a sărit gardul vecinilor la iniţiativa bărbatului şi a sustras păsările și plapumă, paguba materială fiind de 1220 lei. Bunurile au fost restituite proprietarului, totodată fiind pornită o cauză penală pentru furt.

Procuratura locală va examina materialele în privinţa minorului, iar instanța de judecată va analiza faptele bănuitului în vârstă de 51 de ani, care ar putea face închisoare până la 4 ani sau riscă o amendă de la 6000 la 20000 lei, ori muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Recomandări ale Inspectoratul de Poliţie Soroca:

– Nu amplasaţi adăposturile de păsări şi animale la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora;

– În măsura posibilităților, pe timp de noapte, asiguraţi iluminatul zonelor unde sunt păsările sau animalele, dar nu uitaţi, câinii de pază vă pot scuti de multe neplăceri.

– Specificăm, în cazul în care integritatea corporală, viaţa, sau proprietatea Vă sunt în pericol sau a devenit pradă infractorilor, anunțați Poliţia la numărul 902 şi depuneţi o sesizare, în care să descrieţi cele întâmplate, la cea mai apropiată secţie, sector sau post de poliţie.

Ion Brighidin


Articolul precedentCetatea Soroca asaltată de vizitatori în luna mai
Articolul următorRevin ploile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.