Știm prea bine că orice sesiune de gătit se încheie cu un proces deloc plăcut: spălatul vaselor, în special a tigăilor în care s-a preparat mâncarea. Dacă vrei să îți faci munca mai ușoară, sarea este un aliat nebănuit – poate preveni stropirea uleiului peste tot și ajută și la înmuierea suprafeței de gătit.
În plus, dacă presari sare în tigaie înainte de a prăji ceva, vei crește antiaderența vasului, ceea ce înseamnă că nu va trebui să o înlocuiești prea repede.
Ce spun bucătarii din marile restaurante
Mai mult, bucătarii din marile restaurante susțin că acest truc este util nu doar pentru prelungirea vieții tigăilor, dar și îmbunătățește aroma alimentelor.
Sarea culinară este un compus relativ stabil, așa că încălzirea acesteia pe aragaz nu îi va schimba compoziția chimică reală. Dar atunci când este încălzită într-un vas, cum ar fi o tigaie din fontă sau un wok din oțel carbon, sarea capătă o nuanță maro închis și dă acea aromă de afumat ingredientelor puse pe foc.
Tigăile sunt nelipsite din bucătăriile oamenilor. Specialiștii din domeniu recomandă înlocuirea lor o dată la doi ani sau chiar mai repede, dacă observăm pe suprafața lor zgârieturi. Din cauza acestora, mâncarea se va lipi foarte ușor de pereții vasului.
sursa: playtech.ro