Iarmarocul „Produs de Soroca” își deschide duminică porțile

0
215

La 12 iunie 2022 în municipiul Soroca, va avea loc ediția a III-a a iarmarocului „Produs de Soroca”. Evenimentul se va desfășura în „Piața Libertății” din centrul municipiului și în Parcul „Grigore Vieru”, de la ora 09:00 și până după ora 15:00. Datorită acestui eveniment, producătorii locali din municipiul și raionul Soroca, își vor promova produsele, tot aici, întreprinderile din regiune vor prezenta serviciile pe care le oferă.

Sunteți bineveniți să vizitați iarmarocul pentru a cumpăra produse autohtone și ca să beneficiați de serviciile agenților economici locali. „Produs de Soroca” se va desfășura tradițional împreună cu Festivalul „Fanfara Argintie”, care va reuni cele mai bune orchestre ale neamului, printre care și Orchestra Prezidențială și Fanfara „10 prăjini” din România. Organizatori sunt ca de obicei Consiliul Raional Soroca, iar ca parteneri au fost cooptați Camera de Comerț și Industrie (filiala Soroca) și Primăria municipiului Soroca.

Iată agenții economici care vor participa la iarmaroc:

„LACTALIS-ALBA” SRL
ÎCS Compania „LACTALIS-ALBA” SRL, reprezentată de zeci de branduri mondiale, cele mai cunoscute fiind: President®, Galbani®, Nestle®, Lactel® și IM “Fabrica de brânzeturi din Soroca” SA, este reprezentată prin brandurile locale Alba®, Yoli® și fac parte din Lactalis-Groupe din 2004. Campania realizează produse naturale, de cea mai înaltă calitate, asigurată prin munca exigentă a departamentului de control al calității și de toate alte departamentele conexe. La producția brânzeturilor sunt folosite rețete originale, respectând cele mai bune tradiții de fabricare a brânzeturilor. Fabrica este specializată în producerea laptelui, smântânii, brânzei, chefirului, untului, iaurturilor de băut și a brânzeturilor cu cheag tare: Rossiiskii Alba®, Olanda Alba®, Edam Alba®, Posehonie Alba®. Lactalis-Groupe ocupă primul loc în lume la producția brânzeturilor și un loc de frunte printre companiile de prelucrare a producției agricole. Anual sunt prelucrate 18,3 miliarde de litri de lapte crud. În cadrul companiei, activează 80 de mii de angajați în 237 fabrici de prelucrare a materiei prime, iar producția companiei este prezentă în 76 de țări.

SRL „Sor-Brichet”
Această întreprindere activează pe piața bioenergetică a raionului Soroca de peste 6  ani. Brichetele pentru foc produse aici — din rumeguș de lemn, coajă de floarea soarelui, paie, tocătură din crengi… sunt de o calitate foarte bună, sunt exclusiv bio și se bucură de mare popularitate printre cumpărători. La Iarmarocul „Produs de Soroca” SRL „Sor-Brichet” și administrația întreprinderii speră ca bricheții să-și găsească cumpărătorul în continuare.

Incubatorul de Afaceri Soroca
Incubatorul de Afaceri din Soroca este o instituţie care oferă spaţiu, training şi suport întreprinderilor rezidente. Încă de la primii paşi în afacerea lor, antreprenorii rezidenţi ai IAS sunt îndemnaţi şi susţinuţi să inoveze. Inovaţia este motorul creşterii economice în economia globală de astăzi. Incubatorul de Afaceri din Soroca este în sine o inovaţie pentru Moldova şi pentru regiune. Iată de ce, încă de la fondare, instruieşte antreprenorii în diferite domenii necesare dezvoltării afacerii, dar şi atrage noi surse de finanţare pentru programe de educaţie antreprenorială pentru rezidenţi, pentru tineri din raion şi femei fără un loc de muncă. Trăim un secol al inovării continue, în care în competiţia pentru un loc pe piaţă vor câştiga doar cei ,care sunt gata să încerce abordări și strategii noi. Mai mult decât orice, incubatorul de afaceri le permite antreprenorilor să-şi realizeze visul şi potenţialul. Iniţierea unei afaceri este de fapt primul pas spre o altă viaţă, pentru că această activitate presupune mai întâi de toate schimbarea modului de gândire

SRL „Blackate” SRL
Compania de publicitate „Blackate” SRL este în prezent un important actor pe piața publicitară din Soroca și nu doar. Oferă astăzi o gamă largă de servicii în domeniul publicității și servicii de tipografie și poligrafie. Aici pot fi elaborate și tipărite panouri publicitare de diferite dimensiuni, inclusiv de dimensiuni mari. Atât tipar obișnuit, cât și tipar în format 3D, UV etc. De asemenea compania propune și tipărirea diferitor imagini care înfrumusețează și personalizează interiorul locuințelor sau a birourilor, cum ar fi: tapete foto, tablouri, elemente de decor 3D, tipărirea imaginilor la alegere pe faianță sau pe alte obiecte de interior. Totodată, aici pot fi imprimate imaginile dorite pe suprafețe din textil, cum ar fi perne, tricouri sau alte articole vestimentare, dar și pe diferite suveniruri. Compania mai elaborează panouri informative pentru companii și instituții de învățământ, cărți de vizită ș.a., oferind clienților garanție pentru calitatea serviciilor, dar și prețuri avantajoase.

Filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova — REPREZENTANT OFICIAL al OAMENILOR de AFACERI din raioanele Soroca, Drochia si Floreşti  și este partenerul tău de încredere în dezvoltarea afacerii! Fondată la data de 15 aprilie 1995 este una din cele 10 filiale ale Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, este o organizație apolitică și independentă,  susține dezvoltarea afacerilor și are reprezentanțe în raioanele Drochia și Florești.
În prezent, membri ai filialei, din diferite sectoare ale economiei naționale, dar și alți reprezentanți ai mediului de afaceri din regiune:au acces prioritar la forumuri de afaceri, B2B, expoziții, târguri, concursuri, misiuni economice peste hotare, dialoguri publice cu autoritățile, etc., beneficiind de costuri reduse la unele evenimente;
Filiala Soroca a CCI, alături de Directorul  și specialiștii profesioniști vă așteaptă la oficiul din mun. Soroca, str. Independenței, 75 pentru a crește împreună antreprenori de succes la noi acasă!

„OBSERVATORUL DE NORD”
Este primul ziar independent din municipiul Soroca, care a apărut pe piața mediatică autohtonă a Republicii Moldova la 3 noiembrie, anul 1998. Ziarul este membru al Asociației Presei Independente și laureat al mai multor premii și distincții naționale și internaționale. Observatorul de Nord pe lângă libertate, mai promovează și valorile democratice de exprimare, nu este dependent de orice fel de administrație sau de formațiunile politice și este dispus pentru contactul direct cu Cititorul. Observatorul de Nord nu doar informează cititorii săi, dar este și o rampă de lansare pentru producătorii autohtoni, inclusiv și în primul rând pentru producătorii soroceni. Ziarul promovează insistent platformele multimedia și implicit, acei care contactează cu noi au o piață foarte mare de desfacere.

“VINĂRIA DAC” SRL
Este o companie tânără care și-a început activitatea în anul 2013, în nordul Republicii Moldova în s. Racovăț raionul Soroca. Denumirea se bazează pe legătura dintre amplasarea geografică a cramei “DAC” în inima spațiului geto-dacic pe un teritoriu însorit și strategic, acolo unde Stefan cel Mare a hotărât să construiască cetate pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 20 km de or. Soroca, în satul Racovăț. „Vinăria Dac” produce vinuri seci de calitate superioară din soiuri nobile de struguri recoltați de pe podgoriile unui pământ bogat, combinând metodele tradiționale cu metodele inovative și tehnologiile performante europene. Compania „Dac” transformă rodul toamnei într-o băutură specială, selectând tehnologii avansate și urmărind întregul proces pentru a oferi consumatorilor game variate și tipuri de vinuri pe gustul celor care știu să savureze din plăcerile vieții. În gama vinurilor ”DAC” poți regăsi acel vin alb elegant și rafinat, cu o aromă florală, care să-ți împrospăteze zilele caniculare de vară. Gama este completată cu rafinatul vin rosé, un vin ce concentrează aroma fructelor albe cum ar fi caisul cu cele roșii ale căpșunii și zmeurei. Vinurile roșii sunt bogate și intense, ce îți oferă arome puternice si expresive. Sunt transformate în niște cupajuri moldovenești cât se poate de serioase și reușite.
Vinurile mărcii „Dac” au obținut nenumărate premii la diferite concursuri naționale și internaționale. Filozofia vinăriei tinde să delecteze consumatorii cu altceva decât obișnuitul — „CU UN VIN CE POSEDĂ CARACTER ȘI OFERĂ ELEGANȚĂ!”.

SRL “Lefrucom”
Întreprindere de uscare a fructelor şi legumelor, SRL “Lefrucom” activează în Soroca din anul 2007 și se bucură de renume nu doar la nivel local. Întreprinderea ”Lefrucom” este specializată în producerea fructelor uscate glazurate cu ciocolată (vișine, cireșe, mere, caise, miez de nucă), dar şi în uscarea legumelor (ciuperci, roșii, castraveți murați, sfeclă roșie, bostan). Producţia realizată la ”Lefrucom” este comercializată și la noi, dar este bine cunoscută și pe piaţa externă. Printre consumatorii de fructe uscate şi glazurate este Germania, urmată de Polonia şi România, iar cel mai mare consumator de legume uscate, în special castraveţi muraţi, este Rusia. Legumele uscate sunt folosite în alimentaţie, la prepararea bucatelor, dar şi a infuziilor utilizate în scop curativ.
Pe parcursul anilor, producția întreprinderii a câștigat încrederea consumatorului, dar și aprecierile specialiștilor la diverse expoziții, sunt laureați a mai multor ediții a Concursurilor  Naționale „Marca comercială a anului” și  „Premiul pentru realizări în domeniul calității, obținând Premiul  “Mercuriul de Aur” la categoria produse alimentare.

 

SRL „Debut-Sor”
Compania de producere a mezelurilor ”Debut-Sor” SRL a fost fondată în anul 2003. La 19 ani de la lansare pe piața produselor din carne, compania se laudă cu o ofertă de peste 80 de tipuri de produse, printre care: salam, crenvurști, cârnăciori, șuncă etc. Acestea sunt produse după rețete originale, din materie primă calitativă, cu respectarea tuturor normelor de siguranță și calitate a alimentelor.
Pe parcursul anilor, întreprinderea şi-a îmbogăţit palmaresul cu numeroase trofee, premii şi menţiuni pentru calitate, management etc., atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Anual dețin titlul de laureat al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii”, și trofeul ZEIȚA CALITĂȚII la nominalizarea „Produse alimentare şi agricole”, concurs organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.
În cultura organizațională a întreprinderii se conturează 3 principii esențiale:
Primul – respectul și integritatea ne ghidează comportamentul;
Al doilea – toți pentru unul, unul pentru toți;
Și al treileaSuntem Debut Sor-puteți conta pe noi!

Centrul de Dezvoltare şi Educaţie „Ingenioşii”
Centrul de Dezvoltare şi Educaţie „Ingenioşii a fost fondat pe 9 ianuarie 2018 cu ajutorul mai multor programe de granturi precum „People in need”, dotat cu cu mobilier, materiale didactice, literatură de specialitate, seturi de roboţei şi tehnologii de ultimă generaţie, care sunt indispensabile pentru o dezvoltare echilibrată şi formare personală. Centrul propune pentru soroceni următoarele servicii: predarea limbii engleze (maturi şi copii), servicii de logopedie şi consiliere psihologică, pregătirea pentru şcoală, dezvoltare timpurie şi cel mai captivant serviciu — robotica. În timpul apropiat se prevede extinderea centrului şi mărirea gamei de servicii oferite, cum ar fi Școala de vară pentru copii, pe tururi tematice. De asemenea centrul acordă servicii copiilor cu necesități de educație precum autismul, hiperactivitatea etc., cu care se organizează activități individuale. Pedagogii folosesc diferite metode distractive precum ar fi jocurile, lucrul în echipă, sarcini creative și alte metode interesante pentru a înlesni învăţarea lucrurilor noi. Centrul dispune de specialişti în domeniul educaţional.

SRL „TIRAS”
Firma de producere  a încălțămintei TIRAS a fost fondată la 27 mai 1987. Datorită produselor de calitate, care corespund nevoilor consumatorilor, brandul TIRAS devine notoriu, câștigând încrederea cumpărătorilor. În cei 32 de ani de activitate compania s-a poziționat ferm pe piața autohtonă cu produse de înaltă calitate, confecționate din piele natural și oferite într-o gamă vastă. În producerea încălțămintei se aplică integral tehnologia italiană, fapt ce garantează calitatea maximă. Designul și producerea încălțămintei cap-coadă are loc la fabrică, unde muncesc specialiști cu experiență, fiecare pereche fiind prelucrată minuțios atât manual, cât și utilizând utilaje performante. TIRAS — încălțămintea care te poartă!

SRL “ARMIR”
Întreprinderea SRL “Armir” este specializată în fabricarea încălțămintei și a fost fondată în 1997 ,produce încălțăminte pentru bărbați, femei și adolescenți, utilizând materiale naturale și modele confortabile.
Întreprinderea deține Certificatul de calitate ISO 9001, care confirmă că această încălțăminte răspunde standardelor europene. Drept confirmare sunt și premiile obținute la diverse expoziții și concursuri locale și naționale. În fiecare an, SRL “Armir” ocupă locuri de frunte la concursul tradițional ”Cel mai bun Antreprenor al anului” în raionul Soroca, deține și premiul “Mercuriul de Aur”, în cadrul Expoziției ”Fabricat în Moldova”. 

MIERE și PRODUSE  apicole de la SRL ”Apis Lux”
La iarmarocul ”Produs de Soroca” sunt prezenți cu o varietate mare de produse apicole și miere. Din dragoste  pentru apicultură  acum câțiva ani familia Damaschin Elena și Iulian din satul Rublenița au inițiat o afacere. Cu îndeletnicire si mult efort depun suflet în tot ce fac. Stupinele lor sunt amplasate în zone melifere bogate, lingă păduri, de unde albinele culeg cea mai delicioasă miere. Afacerea lor se dezvolta an de an, pentru ca la momentul dat să dețină 400 de stupi cu familii. O mare parte din produsele obținute merg către export, iar o altă parte sunt comercializate pe teritoriul RM, în special raionul Soroca. Apicultorii se bucură  de popularitate datorită paginilor în internet. Apis Lux SRL are o varietate mare de produse apicole, miere de diferite tipuri, miere în fag, polen, propolis, diferite lumânări din ceară naturală pentru diferite ocazii: cununii, botezuri, cadouri ,mărturii pentru evenimente.
Procurând produsele lor – procurați o doză de sănătate cu multă energie! 

„Testor” SRL
Întreprinderea „Testor” SRL a fost fondată în anul 1995, fiind în prezent una dintre cele mai cunoscute întreprinderi de panificație. Producția fabricii: pâinea, colacii și alte produse de panificație sunt bine cunoscute consumatorului sorocean și apreciate la nivel înalt. De ceva timp, întreprinderea dezvoltă și o secție de patiserie și cofetărie, oferind consumatorilor o varietate largă de torturi, prăjituri, fursecuri și alte produse de cofetărie care încununează orice eveniment de familie sau sărbători cu invitați numeroși.
De-a lungul anilor, întreprinderea a căpătat nu doar aprecierile consumatorilor, dar și a specialiștilor în domeniu, fiind premiată la concursul raional ”Cel mai bun antreprenor al anului” și nu doar.
Cea mai aromată pâine, produse de panificație și patiserie de calitate, cu gust rafinat le veți putea procura în cadrul Expo-târgului „Produs de Soroca” .

MAIB
Maib (Moldova Agroindbank) este cea mai mare bancă din Moldova, lider in sectorul bancar, care înglobează 137 de subdiviziuni, 58 de sucursale și 79 de agenții, distribuite uniform pe întreg teritoriul țării. Prin rețeaua sa vastă maib deservește circa un milion de clienți – corporații, întreprinderi mici și mijlocii, persoane fizice. Maib nu este doar o bancă, ci un partener de încredere pe viață pentru fiecare persoană care decide să devină clientul nostru, oferind produse și servicii bancare moderne, personalizate, adaptate nevoilor pieței.

„Interbrands Prod” SRL
”Interbrands Prod” S.R.L. a fost înființată la data de 11.08.2021. Afacerea lansată ține de producerea și distribuția pungilor ecologice din hârtie, bumbac și din material nețesut. Afacerea are o poziționare ergonomică, fiind localizată în or. Soroca, sat. Slobozia-Cremene, în incinta Instituției publice Incubatorul de Afaceri din Soroca „Gunnar Due – Gundersen”. Producerea pungilor biodegradabile este realizată în baza know-how-ului deținut de administratoare, care a preluat procedeele de la experții din domeniul industriei prelucrătoare, care au experiența în domeniu de peste 20 de ani. Avem nevoie de o suprafața de aprox. 3m.

ÎI DONOGA IRINA este rezident al Incubatorului de Afaceri din Soroca, este prezent cu produse de patiserie, brioșe, gogoși pentru consumatorii cointeresați în consumarea produselor calitative și după o tehnologie avansată.

Gospodăria Țărănească Victor Osadciuc din s. Iorjnița, raionul Soroca este înființată în anul 2003 și este o unitate de producere a uleiului comestibil de origine vegetală, cel mai mari producător de ulei de floarea soarelui nerafinat, macuc de floarea soarelui nerafinat, semințe de floarea soarelui. Este o întreprindere care se ocupă cu importul exportul produselor oleaginoase, cu piața de desfacere în Europa de Vest.


Articolul precedentSportivul Alexandru Solovei și consilierul Nichifor Luca sunt propuși pentru Titlul ”Cetățean de Onoare al Raionului Soroca”
Articolul următorContinuă construcția căii de acces spre Nistru, dinspre cartierul fostei fabrici de articole tricotate din Soroca / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.