70 la sută din angajații în educație din RM refuză vaccinarea. Vezi care este situația în raionul Soroca.

0
660

  Conform datelor oficiale, aproape 70 la sută din angajaţii sistemului de educaţie din Republica Moldova refuză vaccinarea. Inclusiv din această cauză, autorităţile încă nu au decis dacă elevii se vor aşeza la ore în bancă sau în faţă calculatorului.

   După cum ne-a relatat doamna Angela Mușenco, șefa Direcției raionale Învățământ Soroca, ritmul de vaccinare a cadrelor didactice va fi unul din criteriile, care vor permite ca instituțiile de învățământ să primească Avizul de funcționare. Or, pentru a corespunde croteriile este necesară imunizarea a cel puțin 70 la sută din angajații instituției.

Conform datelor prezentate de doamna Mușenco, până la începutul acestei săptămâni, în instituțiile de învățământ din raion erau imunizați cadre de conducere – 76,2 la sută, cadre didactice – 61,3 la sută, cadre nedidactice – 61,2 la sută, personal auxiliar – 59 la sută.

 

 


Articolul precedentMoldovenii au verde pentru România!
Articolul următorAlocația lunară pentru persoanele cu dizabilități severe, participanți la lichidarea avariei de la Cernobâl, va constitui 950 lei
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.