Zeci de vârstnici beneficiază de servicii de asistență recuperatorie complexă la domiciliu și suport psihologic / VIDEO

0
478

Nina Chirița din satul Bădiceni, este una dintre zecile de beneficiari din raioanele Soroca, Drochia și Florești, ce beneficiază de Serviciul de asistență recuperatorie la domiciliu. În altă mahala a satului, Maria Brighidin, este vizitată cu regularitate de psiholog. Aceste vizite, care au loc de două ori pe săptămână, femeia le așteaptă cu nerăbdare.

În satul Bădiceni sunt 11 vârstnici care beneficiază de astfel de servicii de asistență recuperatorie complexă la domiciliu și suport psihologic, oferite de către o echipă de profesioniști, care include un kinetoterapeut, asistente medicale și un psiholog. Pe parcursul implementării proiectului peste 130 de persoane vulnerabile adulte cu dizabilități locomotorii, cu sechele în urma fracturilor, inclusiv după accidente vasculare cerebrale și care au co-morbidități, persoane în etate cu mobilitate redusă, beneficiază de servicii de asistență recuperatorie la domiciliu și asistență psihologică. Pe lângă Bădiceni, sunt beneficiari din Băxani, Dărcăuți, Sofia, Văscăuți, Gribova, Băhrinești, Drochia, Cuhureștii de Sus și Țarigrad.

Scopul general al proiectului este sporirea accesului la servicii de îngrijiri la domiciliu pentru persoane în vârstă și persoane cu dizabilități, în vederea creșterii calității vieții acestora. Între timp a fost lansat serviciul de asistență recuperatorie complexă la domiciliu, fiind încheiate acorduri de parteneriat cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecție a Familiei din Soroca, Drochia și Florești, dar și cu autoritățile publice locale din satele unde se implementează proiectul.

Proiectul ”Asistență pentru o viață decentă și independentă” este finanțat din resursele Uniunii Europene în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și asociației obștești Institutum Virtutes Civilis”.


Articolul precedentEi sunt cei mai buni elevi ai anului 2022 / VIDEO
Articolul următorSe așteaptă deconectări ale energiei electrice în Soroca, Căinarii Vechi, Schineni, Iorjnița și alte localități
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.