Vinificatorii moldoveni își reconfirmă clasa: 47 de medalii la un concurs de profil din Franţa

0
31

 Circa 50 de medalii  au obținut vinurile îmbuteliate produse în țara noastră la concursul de profil „Challenge International du Vin”, care s-a desfășurat în orașul Bourg, Franța. În acest an, Republica Moldova a fost invitată în calitate de oaspete de onoare în cadrul competiției, iar specialiştii estimează că rezultatele au fost obținute în urma eforturilor și a muncii dintre vinificatorii reuniți sub brandul de țară „Wine of Moldova” și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), transmite MOLDPRES.

Companiile vinicole din țară au expediat 186 de probe de vinuri la concurs și au reușit să obțină calificative excelente din partea unui panel de 800 de jurați. Ca urmare, Vinul Moldovei și-a completat palmaresul cu 24 de medalii de aur, 18 – de argint și 5 de bronz. „Datorită calității în continuă creștere și eforturilor pe care vinificatorii din țară le depun pentru a produce un vin de calitate, industria viti-vinicolă din Moldova continuă să obțină succese remarcabile și să fie tot mai apreciată de către consumatori străini. Oficiul Național al Viei și Vinului va continua să promoveze vinul de calitate și să susțină inițiativele și programele de dezvoltare a sectorului. Medaliile obținute la acest concurs important de profil demonstrează că producem calitate și trebuie să continuăm să ne dezvoltăm în această direcție”, a relevat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului. Cele mai multe medalii au fost obținute de către vinăria „Purcari”, topul fiind completat de companiile „Fautor”, „Novak” și „Suvorov Vin”.

„Challenge International du Vin” este un concurs de referință din lumea vinului și cea mai apreciată competiție internațională independentă, datorită lipsei de asociere cu o entitate comercială sau canal mass-media. Concursul are misiunea de a selecta și de a promova cele mai bune vinuri din întreaga lume și a ajuns la cea de 44-a ediție.

În 2019, vinurile îmbuteliate produse în Republica Moldova au obținut 842 de distincții la 43 de concursuri internaționale de profil.


Articolul precedentAflă în ce localități va fi deconectată lumina în perioada 10-15 august
Articolul următor De luni, 10 august, își reiau activitatea piscinele
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.