UE va oferi granturi de până la 600 mii de euro pentru dezvoltarea economiei locale

0
28
Euro notes in denominations of fives and tens are arranged for a photograph in London, U.K., on Wednesday, Jan. 18, 2012. The euro strengthened and commodities rallied as an official at a Group of 20 nation said the International Monetary Fund is proposing a $1 trillion expansion of its lending resources. U.S. index futures rose before Goldman Sachs Group Inc. reports earnings. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Granturi în valoare de 300 mii până la 600 mii euro vor fi oferite Republicii Moldova de către Uniunea Europeană pentru dezvoltarea economică și crearea locurilor de muncă la nivel local. Proiectul „Primarii pentru Creștere Economică” a fost lansat astăzi, iar bugetul UE pentru această iniţiativă constituie 9,5 milioane euro, informează MOLDPRES.

Totodată, din mijloacele europene pot fi acoperite de la 50% la 90% din costul proiectului.

La evenimentul de lansare, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a menţionat că proiectul va ajuta autoritățile publice locale să devină promotori activi ai creșterii economice și creării de noi locuri de muncă la nivel local. „Proiectul va sprijini cooperarea dintre autoritățile publice locale și alți actori locali (mediul de afaceri, societatea civilă, diferite instituții publice) pentru a îmbunătăți ecosistemul de afaceri la nivel local, ceea ce va impulsiona dezvoltarea economică în regiunile țării”, a spus Pirkka Tapiola.

Președintele Congresului Autorităților Locale din R. Moldova, Tatiana Badan, a declarat că „proiectul este foarte binevenit și se încadrează în reforma de descentralizare și consolidare a autonomiei locale pentru a oferi servicii de calitate cetățenilor. Sînt sigură că primarii vor participa activ la acest program și vom obține rezultate vizibile”.

În cadrul conferinței de lansare, a fost semnat un Acord de colaborare cu Congresul Autorităților Locale.

„Primarii pentru Creștere Economică” este o nouă inițiativă regională a Uniunii Europene pentru anii 2017-2020, avînd scopul de a sprijini autoritățile publice locale din statele Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R. Moldova și Ucraina).

Articolul precedentMETEO: Ploi la final de săptămână
Articolul următorFALS: Generatoare similare celor oferite de ONU pentru SPCSE au apărut în vânzare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.