TOP 5 Filme bune de privit la sfârșit de săptămână

0
219

1. Mândrie și prejudecată / Pride and Prejudice (2005), genul filmului — dragoste, dramă, romantic. Nominalizat la 4 Premii Oscar.
Este o poveste de dragoste adaptată după romanul care are același nume, scris de Jane Austen. Această istorisire are la bază o societate pentru care averea ar fi totul, cu excepția personajului principal Elizabeth (Keira Knightley). Tânăra este decisă să spună ferm ceea ce gândește și tinde să-și trăiască viața altfel decât cele 5 surori ale ei.

2. Tinerețe furată / Girl, Interrupted (1999) genul filmului — biografic, dramă. Nominalizat la 2 Premii Oscar.
Este un film intens, puțin pesimist, însă binevenit pentru stările în care ai dorința de o poveste adevărată și care îți pune niște întrebări. Personajul principal este Sussana, o fată care are tulburări de personalitate, ea se internează singură într-un centru psihiatric, acolo întâlnind-o pe Lisa (Angelina Jolie) care o atrage, aceasta fiind cea mai dezinhibată persoană. Sau poate cea mai nebună?

3. Iubește-mă dacă poți / Love me if you dare (2003) genul filmului — dragoste, dramă, romantic.
Un film care transformă joaca a doi copii într-o frumoasă poveste de dragoste. Julien și Sophie, ajunși maturi, continuă să joace „Adevăr sau Provocare”, se întrec în provocări îndrăznețe și scandaloase. Acest film ne relatează că și orgoliile le putem depăși și că dragostea este un joc, dar care își are limita sa. „Iubește-mă dacă poți!” este genul de film ce combină comedia cu drama și romantismul.

4. Pearl Harbor / Pearl Harbor (2001) genul filmului — acțiune, dramă, dragoste, război, romantic.
Este un film cu o sensibilitate aparte, aici este interpretată extraordinar o relație de dragoste în timp de război. Este o aventură din timpul atacului japonez asupra Pearl Harbor-ului unde doi piloți tineri și o asistentă medicală frumoasă își schimbă total viața în urma evenimentelor din 7 decembrie 1941.

5. Inimă neînfricată / Braveheart (1995) genul filmului — acțiune, biografic, dramă, război. Nominalizat la 2 Premii Oscar.
Un film istoric, despre dragoste, curaj, trădare și brutalitatea războaielor. Începe cu o emoționantă poveste de dragoste, după care iubita lui William Wallace (Mel Gibson) a fost ucisă de către englezi. Acesta începe o revoltă împreună cu întreaga țară, care se va transforma într-un război de independență. Acest film cuprinde scene de acțiune impresionante, costume și armuri medievale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.