Tinerii drochieni au beneficiat de un training de dezvoltare a competențelor media / GALERIE FOTO

0
11

Pe 16 octombrie curent, BPR „Iulian Filip” din orașul Drochia a găzduit un eveniment semnificativ pentru comunitatea tinerilor drochieni, care au participat la training-ul de educație media, organizat de grupul de inițiativă „Nota Bene” pentru echipele din cele 5 localități ale raionului: orașul Drochia, satele Șuri, Țarigrad, Sofia și Chetrosu.

Acest eveniment a întrunit 26 de tineri, dornici de a explora noi oportunități de dezvoltare și noi orizonturi în domeniul educației media. Grupul de inițiativă „Nota Bene” a pregătit cu multă meticulozitate agenda de lucru și logistica evenimentului, demonstrând abilități organizatorice, dedicație și înaltă responsabilitate.

Activitatea a fost moderată de Adriela Bejenari, lidera echipei, o tânără formatoare de excepție, care i-a salutat pe toți cei prezenți, invitându-i la un joc energizant „Telefonul stricat”, cu scopul de socializare a participanților, dar și de a spori înțelegerea necesității transmiterii și recepționării corecte a informațiilor din cotidian, de a demonstra cum o informație poate suferi perturbații în procesul de transmisie, în rezultat – mesajul inițial fiind incorect perceput.

După prezentarea grupului de inițiativă, participanții au fost informați cu privire la elaborarea știrilor și articolelor, prin exerciții de grup și printr-un proces activ de învățare, fiind ghidați de moderatoarea Adriela Bejenari, susținută la modulele din agenda de lucru de membrele echipei: Cornelia Rusu, Ioana Bolea, Diana Pogreban, Irina Vataman, Alexandra Moldovan și Aliona Cociorvă. Tinerii au fost inițiați în crearea de produse media, în baza problemelor comunitare, identificate anterior. A fost un lucru de echipă impresionant, cu jocuri interactive, concurs de probe pe echipe la tema educației media, cu implicare la maximum a fiecărui participant, printr-un schimb de opinii și sugestii la subiectele abordate, fiecare demonstrând  abilități în realizarea produselor media. La probele între echipe „Găsește diferențele”, „Vânătorii de titluri”, „Puzzle vizual” și „Expresii vizuale”, participanții au înțeles mai lesne criteriile de bază ale articolelor, asimilând informații despre etica comunicării, cât de utilă este utilizarea corectă a imaginilor în prezentarea unui articol, cât și alte aspecte importante în procesul de realizare a unui material jurnalistic de calitate.

Membrii grupului de inițiativă au fost de o prestație deosebită ca formatori în educația media, demonstrând responsabilitate și atitudine, o bună organizare și planificare strategică a unui atelier de lucru de calitate.

Tinerii  au rămas plăcut impresionați de buna organizare a training-ului, întregindu-și bagajul de cunoștințe cu informații utile, pentru realizarea materialelor jurnalistice în cadrul Programului de ateliere media „Cuvinte în mișcare”, care se vor desfășura în fiecare localitate, participantă în cadrul proiectului.

___________________________________________________

Inițiativa „Tinerii promotori ai alfabetizării media” este desfășurată de echipa „Nota Bene” din orașul Drochia în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes – Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova).

www.tdh.md/MYCS 

 

Delia DUMITRESCU

 

 

 


Articolul precedentVitalie Lipovanciuc: „În alegeri trebuie să ne axăm și pe diaspora, care a fost și este o forță”
Articolul următorMai multe sate din raionul Florești vor fi asigurate cu apă potabilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.