Târg al locurilor de muncă pentru tineri organizat la Soroca

0
58

Un târg al locurilor de muncă pentru tineri a fost organizat ieri, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, unde agenții economici din Soroca și-au prezentat ofertele de angajare.

Din spusele coordonatoarei centrului, Veronica Suveică, astfel de târguri urmează să fie desfășurate și în viitor, aparte pentru diferite specialități, cum ar fi din sfera alimentației publice.

De asemenea, în cadrul târgului cei interesați au aflat mai multe despre Centrul de Ghidare în Carieră, care activează în incinta Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Soroca și despre platforma care oferă suport tinerilor la alegerea unei profesii.

Agenții economici au anunțat peste 50 de locuri vacante, în care sunt solicitați specialiști precum tehnologi, croitori-cusători, lăcătuşi, ingineri, manageri vânzări, economişti, programatori, chelneri, bucătari și altele. Au venit cu propuneri de angajare și reprezentanții instituțiilor de stat.

În timpul discuțiilor cu angajatorii, circa 30 de tineri au reușit să găsească un loc de muncă. Aceștia urmează să treacă perioada de probă.

Menționăm că, târgul locurilor de muncă pentru tineret a fost destinat absolvenților școlii profesionale, liceenilor, tinerilor care au finisat gimnaziul, tinerilor care își caută primul job, șomerilor.

Evenimentul a fost organizat de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Soroca, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.