Secret de stat sau interese ascunse?!! Ce note au acordat membrii comisiei pentru candidații la șefia Direcției Învățământ Soroca

0
1677

Ce note au acordat membrii comisiei pentru candidații la șefia Direcției Învățământ Soroca, este întrebarea pe care am tot auzit-o după concursul public și numirea scandaloasă a noii șefe a Direcției Învățământ Soroca. La una dintre ședințele comisiei s-a declarat că aceste date sunt protejate de prevederile legale, ceea ce este în dezacord cu transparența decizională, mai ales că este vorba de un concurs public, pentru o funcție publică, într-o comisie din care fac parte aleși locali și funcționari publici plătiți de noi. 

Am făcut o solicitare de informații la Consiliul raional Soroca în care am cerut să avem acces la dosarul concursului, cu depersonalizarea doar a datelor prevăzute de lege. Astăzi am primit răspunsul, cu numele membrilor comisiei și a candidaților ascunse, fiind atenționați că documentul conține totuși date cu caracter personal (cu toate că au fost hașurate) și nu-l putem da publicității.

Dar fiindcă subiectul este unul de interes public, am decis că cetățenii trebuie să cunoască aceste aspecte importante pentru o democrație veritabilă. Apropo, candidatul cu numărul unu din tabel este Angela Mușenco, fosta șefă a Direcției Învățământ Soroca, iar cu numărul trei Natalia Bucicovscaia, câștigătoarea oficială a concursului, numită șefă a Direcției Învățământ Soroca.

Doar doi membri ai comisiei, consilierii raionali Mihai Mîțu și Ghenadie Muntean au acceptat să depersonalizăm tabelurile lor în care au acordat punctajul candidaților. Rezultatele probei scrise. Apoi pentru cei doi candidați rămași în concurs a urmat proba interviu, în care au răspuns la întrebările membrilor comisiei, majoritatea dintre ele fiind pregătite din timp.

Iată punctajul acumulat pentru proba a doua, candidatul cu numărul unu din tabel este Angela Mușenco, iar cu numărul doi Natalia Bucicovscaia.

Punctajul oferit de consilierii raionali Mihai Mîțu și Ghenadie Muntean. Rezultatele acestei probe.Rezultatul final al concursului.


Articolul precedentLarisa PRISACARI: Biblioteca municipală vă oferă mai multe cărți la tema Holocaustului / VIDEO
Articolul următorDoina Costachi: „Sunt în azart, nu pot să mă opresc! Mă dedic cu sufletul datorită feciorului meu”
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.