Sărbătoare pe strada prietenilor lui Bacchus

0
44

Ziua Naţională a Vinului  ajunsă la cea de-a XVII-a ediţie este organizată de Ministerul Agriculturii, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Asociaţiile de producători vinicoli, cu suportul partenerilor de dezvoltare. În acest an, pentru organizarea evenimentului vor fi cheltuiţi peste 2,2 milioane de lei, iar  în Piaţa Marii Adunări Naționale îşi vor da întâlnire un număr record de peste 60 de producători vinicoli.

Licoarea lui Bacchus va deschide agenda evenimentelor de sâmbătă, 6 octombrie, atunci când producătorii de vinuri vor pune la dispoziţia vizitatorilor cele mai calitative băuturi.  „Laitmotivul sau accentele anul acesta vor fi puse pe regiunile cu indicaţie geografică şi anume pe toate vinăriile şi vinurile de calitate care se vor întruni în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a spus Parascdobvia Ignat, reprezentant Wine Tourism Moldova.

Cei mai fideli vizitatori în această perioadă sunt turiştii veniţi din România şi Ucraina. În acest an sunt aşteptaţi oaspeţi din ţările scandinave, dar şi din China şi Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.