S-au încheiat cursurile de instruire pentru tinerii antreprenori

0
63

Astăzi a avut loc ultimul curs de instruire pentru actualii și viitorii tineri antreprenori din raion, în incinta filialei Soroca a Camerei de Comerț și Industrie, în cadrul Programului de instruire a antreprenorilor şi dezvoltarea capacităţii antreprenoriale.

Prima componentă a programului a fost instruirea, după care a urmat creditarea. Toți participanții la instruire au avut posibilitatea ulterior să beneficieze de o creditare în valoare de până la 300 mii de lei, cu o componentă de grant de 40%. Ludmila Stihii, șef Direcție Instruire, Analiză și Inovare, ODIMM, a declarat că în jur de 30% din tinerii din țară, prezenți la instruiri, s-au înscris în componenta II a programului. “Considerăm că este unul destul de facil pentru tineri, pentru ca într-un timp relativ scurt, să poată iniția o afacere. Scopul de bază al proiectului este încurajarea tinerilor să devină antreprenori sau să continue afacerile de familie”, spune Stihii.

La Soroca au fost organizate două cursuri de instruire în cadrul programului, care se vor încheia la finele anului curent. Doamna Stihii ne-a comunicat că acum se lucrează asupra unui alt program, a cărui grup țintă sunt persoanele din zona rurală și în care vor fi susținute afacerile inovatoare.

Pe parcursul anului în cadrul programului au avut loc 24 de cursuri de instruire în mai multe localități din republică.

În cadrul lor, tinerii din raionul Soroca au fost instruiți despre etapele de înregistrare a unei afaceri, în ce constă managementul şi planificarea afacerii, managementul financiar, informații accesibile privind evidența contabilă, marketing şi vânzări.

Cursurile au fost desfășurate de către CCI, în parteneriat cu ODIMM.

Citește: Instruiri pentru viitorii antreprenori


Articolul precedentIcoana și moaştele Fericitei Matrona de la Moscova vor fi aduse la Soroca
Articolul următorDivizia B, Zona NORD: totul se decide în ultimele două etape!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.