Ruta „Soroca-Iampol”: astăzi… UTOPIE!

0
121

Răspunsul meu la întrebarea pusă în numărul trecut este acesta şi iată care sunt argumentele…

Boris Ivasi

La solicitarea sefului administrației din Iampol, Mihail Vdovţov, în anul 2015 am încercat să soluționam problema în cauză. Este o problemă actuala, cu atât mai mult în momentul circulației cetățenilor UA în UE, fără necesitatea unei vize, fapt cu care îi felicit. Distanţele Soroca-Iași, de 150 km, Soroca-Costești- Stânca, de circa 100 km, este un avantaj atât pentru partea ucraineană, cât și pentru soroceni. Vorba ceea, mai multe rute înseamnă mai mulți călători, locuri de muncă, bani în buget. Or, soluționarea problemei date nu ține competenta APL, ci de cele centrale.

Extras: HOTĂRÂRE Nr. 854 din 28.07.2006
17. Rutele regulate sunt organizate pe baza analizei legăturilor economice şi sociale dintre localităţi, luându-se în considerare frecvenţa deplasărilor populaţiei, corelarea cu alte tipuri de transport şi rutele de transport auto de pasageri în funcţiune.
18. Transporturile regulate de pasageri sunt organizate pe drumurile care, în decursul întregului an, corespund cerinţelor în vigoare.
42. Organizarea rutelor internaţionale regulate noi, modificarea sau închiderea celor existente se efectuează de către organul central de specialitate al administraţiei publice centrale, în comun cu organele de administrare a transporturilor auto ale altor state, pe baza acordurilor internaţionale şi în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova.

După mai multe discuții am venit cu propunerea ca microbuzul Soroca — Cosăuți să efectueze trei rute pe zi cu destinația BAC, punctul vamal Cosăuți, ca anterior pasagerii să fie preluați din punctual vamal Iampol de rutele locale ucrainești. Trebuia doar ajustat orarul transportului fluvial cu cel auto, dar…, cu regret, nu s-a făcut acest lucru.

P.S. Dacă în anul 2013 unii “patrioți” prin acțiunile lor nu blocau construcția podului Cosăuți-Iampol, astăzi Soroca era poarta de Est a RM…

Boris Ivasi,

ex-vicepreşedinte al raionului Soroca, inginer

Articolul precedentOrganizația Veteranilor din municipiul Soroca solicită sediu de la Primărie
Articolul următorAgricultorii sunt informați despre securitate pe timpul recoltării
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.