„Rosselkhoznadzor”-ul amenință din nou producătorii de fructe

0
105

Serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară „Rosselkhoznadzor” a expediat o scrisoare Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în care avertizează că ar putea sista importul de fructe din R. Moldova după ce a depistat mai multe nereguli. Potrivit unui comunicat al ANSA, „Rosselkhoznadzor” „își exprimă îngrijorarea” în legătură cu livrările din Republica Moldova în Rusia în Federația Rusă a fructelor infectate cu „putregaiul brun monilioz al fructelor”.

Astfel, producătorul care a exportat lotul de prune care ar fi fost infectat cu acest organism a fost exclus din lista întreprinderilor, care livrează produse vegetale în Federația Rusă. De asemenea, producătorii sunt atenționați și despre cazurile de depistare în loturile exportate a moliei orientale a fructelor, care, la fel, prezintă risc fitosanitar pentru Federația Rusă.

  În acest context, ANSA anunță că certificatele fitosanitare pentru exportarea prunelor în Rusia se vor elibera numai în baza rezultatelor expertizei de laborator referitor la putregaiul brun monilioz al fructelor.  Astfel, Agenția solicită producătorilor și exportatorilor de prune să se adreseze inspectorilor fitosanitari din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru prelevarea și expedierea la laborator a mostrelor de fructe. În cazul nerespectării cerințelor fitosanitare la exportul produselor vegetale, Rusia anunță că ar putea sista importurile de fructe din R.Moldova.

(radiochisinau.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.