Rachetele rusești care nu ne-au vizat, dar care ne-au intimidat. Ministrul Nosatâi: „Nu există motive de panică”

0
228

  Survolarea spațiului aerian al Republicii Moldova, inclusiv pe teritoriul raionului Soroca, de-asupra satului Rudi, rămâne o temă de discuții la diferite nivele, începând cu cetățenii simpli și terminând cu reprezentanți ai autorităților.

Altfel, nici un sorocean, după cum se pare, nu a auzit/văzut acea rachetă, dar pe viitor vom fi, cu siguranță, atenți la orice vuiet. Or, astfel de cazuri ar putea să se repete.

Nu trebuie să fii expert în materia ca să înțelegi că, atacurile cu rachetă de ieri au fost un răspuns al Kremlinului la aruncarea în aer a unui tronson a podului de la Kerci, dar faptul că trei din rachete au zburat de-asupra RM denotă faptul că Rusia, pentru a câta oară!, a intimidat Republica Moldova.

Ministrul apărării, Anatolie Nosatâi, a declarat recent că, atacurile rusești au avut drept țintă infrastructura energetică a Ucrainei și că noi, populația RM, nu avem motive de panică.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naționale al României a emis un Comunicat, în care se arată că, „… din analiza traiectelor de evoluţie şi a parametrilor de zbor, a rezultat că ţintele aeriene au fost, cel mai probabil, rachete de croazieră lansate de pe platforme navale sau terestre din vestul Peninsulei Crimeea. Țintele aeriene nu au reprezentat un pericol pentru teritoriul României sau pentru siguranţa traficului aerian al României şi al NATO. Radarele de supraveghere și cercetare din cadrul Forțelor Aeriene Române fac parte din sistemul de comandă şi control naţional al României şi al NATO şi asigură informarea şi avertizarea timpurie a decidenţilor militari şi politici din România şi din Alianţă”.

 

 

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPrima compensație pentru gaze și agentul termic o vom primi în luna decembrie, pentru luna noiembrie
Articolul următorÎn atenția beneficiarilor de compensații: NU luați „cu asalt” bibliotecarii și lucrătorii sociali pentru a vă completa Cererea. Noi vă vom comunica când să faceți acest lucru
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.