Prima compensație pentru gaze și agentul termic o vom primi în luna decembrie, pentru luna noiembrie

0
270

   Invitați la emisiunea „În Profunzime” de la Pro Tv, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și expertul în energetică, Victor Parlicov au prezentat mai multe informații și explicații în ceea ce privește acordarea de compensații unor categorii de cetățeni, în perioada rece a anului.

  Astfel, cei doi au menționat că mecanismul de acordare a compensațiilor prin platforma compensații.gov.md, elaborat de experții moldoveni este non-superior celui din anul trecut și unul care a stârnit interesul mai multor țări europene, inclusiv a Germaniei.

  Beneficiarii de compensații vor fi împărțiți în patru categorii de vulnerabilitate energetică: foarte ridicată, ridicată, medie și scăzută. Aceste categorii vor primi compensații, luându-se în calcul venitul membrilor familiei/gospodăriei și componența ei. Mai există și o categorie de non-vulnerabilitate, din care vor face parte doar familiile/gospodăriile care nu au nevoie de compensații. Conform experților, în Republica Moldova ar fi circa 20.000 de gospodării, care se încadrează în categoria non-vulnerabilitate energetică.

Marcel Spatari a mai spus  că prima compensație  va fi oferită în luna decembrie pentru gazele naturale și agentul termic consumat în noiembrie și va fi reflectată în factura de achitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.