Prima compensație pentru gaze și agentul termic o vom primi în luna decembrie, pentru luna noiembrie

0
288

   Invitați la emisiunea „În Profunzime” de la Pro Tv, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și expertul în energetică, Victor Parlicov au prezentat mai multe informații și explicații în ceea ce privește acordarea de compensații unor categorii de cetățeni, în perioada rece a anului.

  Astfel, cei doi au menționat că mecanismul de acordare a compensațiilor prin platforma compensații.gov.md, elaborat de experții moldoveni este non-superior celui din anul trecut și unul care a stârnit interesul mai multor țări europene, inclusiv a Germaniei.

  Beneficiarii de compensații vor fi împărțiți în patru categorii de vulnerabilitate energetică: foarte ridicată, ridicată, medie și scăzută. Aceste categorii vor primi compensații, luându-se în calcul venitul membrilor familiei/gospodăriei și componența ei. Mai există și o categorie de non-vulnerabilitate, din care vor face parte doar familiile/gospodăriile care nu au nevoie de compensații. Conform experților, în Republica Moldova ar fi circa 20.000 de gospodării, care se încadrează în categoria non-vulnerabilitate energetică.

Marcel Spatari a mai spus  că prima compensație  va fi oferită în luna decembrie pentru gazele naturale și agentul termic consumat în noiembrie și va fi reflectată în factura de achitare.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPlatforma compensație.gov.md ar putea fi accesibilă de miercuri, 12 octombrie. 160.000 de familii vor putea completa Cerea de primire a compensației
Articolul următorRachetele rusești care nu ne-au vizat, dar care ne-au intimidat. Ministrul Nosatâi: „Nu există motive de panică”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.