Produs de Soroca: Centrul de Dezvoltare şi Educaţie „Ingenioşii”

0
284

La 26 mai, va avea loc ediția a II-a a iarmarocului ”Produs de Soroca”, menit să promoveze producătorii locali, întreprinderile din Soroca ce oferă servicii, procesează produsele agricole sau carnea și alți agenți economici din câmpia Sorocii. Vă îndemnăm să vizitați evenimentul și să vă umpleți coșurile cu bunătăți sau mărfuri de la sorocenii harnici. Iarmarocul „Produs de Soroca” se va desfășura împreună cu Festivalul de muzică populară „Victor Postolachi”, așa că agenții economici din raion își vor prezenta produsele pentru oaspeți și soroceni, iar orchestrele din nordul Republicii Moldova vor veni cu muzică bună. Invitat de onoare este Nicolae Botgros și Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii”. Observatorul de Nord continuă să prezinte agenții economici care vor participa la iarmaroc.

Centrul de Dezvoltare şi Educaţie „Ingenioşii”

În incinta Incubatorului de Afaceri Soroca activează Centrul de Dezvoltare şi Educaţie „Ingenioşii”. Centrul a fost fondat pe 9 ianuarie 2018 cu ajutorul mai multor programe de granturi precum „People in need”, și anume acest suport material oferit de organizația cehă a contribuit substanţial la dezvoltarea acestui centru. De asemenea Incubatorul de Afaceri Soroca oferă suport tinerilor antreprenori.
Centrul este dotat cu mobilă, materiale didactice, literatură de specialitate, seturi de roboţei şi tehnologii de ultimă generaţie, care sunt indispensabile pentru o dezvoltare echilibrată şi formare personală. Acest centru propune pentru soroceni următoarele servicii: predarea limbii engleze (maturi şi copii), servicii de logopedie şi consiliere psihologică, pregătirea pentru şcoală, dezvoltare timpurie şi cel mai captivant serviciu — robotica. În timpul apropiat se prevede extinderea centrului şi mărirea gamei de servicii oferite, cum ar fi Școala de vară pentru copii, pe tururi tematice. De asemenea centrul acordă servicii copiilor cu necesități de educație precum autismul, hiperactivitatea etc., cu care se organizează activități individuale. Pedagogii folosesc diferite metode distractive precum ar fi jocurile, lucrul în echipă, sarcini creative și alte metode interesante pentru a înlesni învăţarea lucrurilor noi. Centrul dispune de specialişti în domeniul educaţional.

Articolul precedentA tuturor nu înseamnă fără stăpân! (II)
Articolul următorA câștigat Ucraina un președinte sau a pierdut un actor?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.