Prima semifinală Eurovision 2023 e azi. Află ce schimbare majoră a fost anunțată

0
320

Anul acesta, cea de-a 67-a ediție a concursului Eurovision Song Contest va fi găzduită de Liverpool, în numele Ucrainei. Marea finală Eurovision 2023 va avea loc la Liverpool Arena sâmbătă 13 mai, semifinalele având loc marți 9 și joi 11 mai. Iată ce țări vor intra în concurs astăzi, 9 mai.

Prima semifinală Eurovision 2023

Liverpool se pregătește să găzduiască Eurovision 2023 și să pună Ucraina în centrul evenimentului din acest an. Dar până atunci, marți, 9 mai, și joi, 11 mai, sunt programate cele două semifinale. Semifinala 1 a Eurovision Song Contest 2023 va aduce pe micile ecrane 15 țări, printre care și Republica Moldova, însă numai 10 dintre ele se vor califica în mare finală din 13 mai.

Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croaţia, Elveţia, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaijan, Cehia, Olanda şi Finlanda sunt țările care vor intra în această seară în concursul Eurovision 2023, ediție ce va fi transmisă în direct, de la 22:00, pe TVR 1, TVR Internațional și TVR.

Schimbare privind regula de votare

Reprezentanții celor 10 țări care vor merge mai departe în marea finală vor fi desemnați exclusiv prin votul publicului.

În afară de telespectatorii din țările participante în semifinală (care pot vota pentru oricare alt concurent în afară de cel din țara lor), în prima semifinală vor mai putea vota și oamenii din Franţa, Germania şi Italia, cele trei state fiind calificate direct în marea finală.

La aceste voturi se va adăuga şi votul online dat de Rest of the World. Acesta din urmă reprezintă noutatea Regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflați în țări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicația www.esc.vote.

Semifinala 1 Eurovision 2023. Ordinea intrării în concurs

 1. Norvegia – Alessandra – Queen of Kings
 2. Malta – The Busker – Dance
 3. Serbia – Luke Black – Samo mi se spava
 4. Letonia – Sudden Lights – Aija
 5. Portugalia – Mimicat – Ai coracao
 6. Irlanda – Wild Youth – We Are One
 7. Croația – Let 3 – Mama SC!
 8. Elveția – Remo Forrer – Watergun
 9. Israel – Noa Kirel – Unicorn
 10. Moldova – Pasha Parfeni -Soarele și luna
 11. Suedia – Loreen – Tattoo
 12. Azerbaidjan –TuralTuranX – Tell Me More
 13. Cehia –Vesna – My Sister’s Crown
 14. Olanda – Mia Nicolai și Dion Cooper – Burning Daylight
 15. Finlanda – Kaarija – Cha Cha Cha

sursa: playtech.ro


 • ETICHETE
 • EC
Articolul precedentBăutura care hidratează cel mai bine organismul. Surpriza majoră: nu este apa
Articolul următorAu început pregătirile Festivalului zonal de Teatru pentru Amatori “Coliba albastră”. Sunt invitați cei din Soroca, Dondușeni, Drochia și Florești
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.