Prețul de vânzare a lemnelor pentru foc ajunge până la 600 lei metrul ster

0
239

În această toamnă, Întreprinderea silvică Soroca propune pentru vânzare lemne de foc, prețul cărora ajunge până la 600 de lei metrul ster pentru speciile țari și 420 de lei pentru speciile moi.

Potrivit ÎS Soroca, la moment se lucrează asupra extragerii masei lemnoase, care va putea fi achiziționată după finalizarea tăierii sau procedurii de recepție. Spre vânzare sunt propuse mai multe soiuri de lemn combinate, precum de stejar, carpăn, cireș și altele.

Totodată, primii pe listă la asigurarea cu lemne pentru iarnă se regăsesc toate grădinițele, instituțiile de învățământ și medicale din raion. Marina Tomuleț, secretara întreprinderii, ne-a comunicat că anul trecut numărul de cereri a fost acoperit în totalitate, astfel că și în acest an nu se prevăd careva dificultăți în acest sens.

Menționăm că, Agenția Moldsilva a planificat spre recoltare de către întreprinderile silvice subordonate a unui volum de masă lemnoasă ca lemn de foc de circa 145 mii, m3 inclusiv, specii tari (stejar, salcâm, frasin, etc.) – 115 mii, m3 și 30 mii, m3 specii moi (salcie, tei, plop, etc.). Volumul este unul superior celui recoltat în perioada similară a anului trecut, care a fost de 121 mii m3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.