Peste 18 milioane de lei au fost încasați în conturile destinate combaterii COVID-19

0
42

   În conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate combaterii COVID-19 au fost încasate mijloace bănești în sumă totală de 18.331.214 lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

Circa 13,5 milioane de lei din donațiile persoanelor fizice și juridice, oferite pentru finanțarea cheltuielilor urgente legate de combaterea pandemiei de COVID-19, au fost transferate în Fondul de Intervenție al Guvernului. De aici, suma de 5,8 milioane de lei a fost alocată pentru achiziționarea a 51 de mii combinezoane de protecție, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16 mii lei pentru 29 de beneficiari din opt instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă.

  La data de 17 martie, Ministerul Finanțelor a deschis trei conturi pentru donații destinate combaterii COVID-19, în lei moldovenești, dolari americani și euro. Donațiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice Mpay.

SURSA: IPN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.