Parteneriat durabil pentru o viață fără violență

0
27

La eveniment au participat 25 de persoane, dintre care reprezentanți ai Consiliului Raional Soroca, Direcția de Învățământ, Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei, reprezentanți ai judecătoriei/sistemului penitenciar. De asemenea au fost prezenți și invitații speciali, dna Svetlana Păunescu, vicepreședinte al Consiliului Raional Soroca și Sergiu Toma, președinte al Institutului pentru Familie și Inițiative Sociale.

Pe parcursul evenimentului s-a pus accent pe prevenirea și combaterea violenței în familie, unde este o problemă socială care preocupă întreaga societate.

Viorica Sotnic, Specialist principal Protecția Familiei și copilului aflat în dificultate ne-a relatat despre rolul DASPF în elucidarea și stoparea cazurilor de violență, care conlucrează cu organele de poliție în activitatea de identificare a persoanelor predispuse la comiterea actelor de violență în familie, plasează, după caz, victima în centrul de reabilitare, oferindu-i asistența corespunzătoare.

Competența instanței în examinarea cazurilor de violență este una foarte importantă, a menționat Raisa Cazacu, șef serviciu sistematizare, generalizare, monitorizare a practicii judiciare și relații cu publicul.

Sergiu Toma, ne-a menționat despre importanța rolul grupurilor de suport în reabilitarea victimelor violenței în familie și că este axat pe asistența victimelor violenței în familie, unde fac evaluări psihologice, consilieri individuale, terapii de grup.

Participanții au avut un dialog despre violența împotriva familiei unde fiecare a avut posibilitatea să se expună și să fie ascultat.

Activitatea este organizată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în parteneriat cu Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale, susținut de resursele financiare de UN Women Moldova și a Suediei. (SURSA: CRT DACIA)

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentMunicipiul Soroca ar putea beneficia de Proiectul „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”…
Articolul următorÎnvățământul dual – prioritatea unor școli atractive
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.