Participă la Concursul „Repere culturale ale orașului Soroca”

0
39

Concursul orășenesc de creație ”Repere culturale ale orașului Soroca” este organizat în cadrul proiectului comun al Consiliului Europei / Uniunii Europene ”Strategii urbane ghidate de comunitate în orașe istorice – COMUS”, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” și Secția Cultură și Turism a Consiliului Raional Soroca. Concursul se desfășoară în cadrul inițiativei ”Zilele europene ale patrimoniului”.

OBIECTIVELE CONCURSULUI

Obiectivul general al concursului este sensibilizarea și promovarea valorilor culturale și de patrimoniu în rândul copiilor. Obiectivul specific este promovarea celor cinci proiecte de reabilitare prioritare selectate în cadrul proiectului COMUS.

MODUL DE ORGANIZARE A CONCURSULUI

Apelul de participare va fi lansat în școli la data de 5 septembrie 2016. Copiii au la dispoziție 2 săptămâni pentru elaborarea lucrărilor. Expoziția și premierea câștigătorilor va avea loc pe data de 30 septembrie 2016 în incinta Colegiului de Arte „Nicolae Botgros”.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

La concurs pot participa elevi ai claselor I-XII din orașul Soroca, ce încă nu au împlinit vârsta de 18 ani. Lucrările pot fi elaborate individual sau în grup. În cazul lucrărilor elaborate în grup, se vor specifica numele tuturor participanților. Lucrările se vor prezenta pe format A3 (297×410 mm), nu există restricții asupra materialului pe care se vor prezenta acestea (hârtie, carton, pânză, etc.). Tipul de lucrări acceptate sunt următoarele:

  • Desen monocrom;
  • Desen color;
  • Pictură.

Lucrările pot fi însoțite de scurte texte explicative (până la 20 de cuvinte) ce descriu obiectul reprezentat.

Limba oficială de desfășurare a concursului este româna.

CRITERII DE APRECIERE

– autenticitatea lucrării;

– reprezentativitatea clădirii/sitului/obiectului pentru identitatea culturală locală;

– aprecierea se va face prin puncte de la 1 la 10 după categorii de vârstă (7-14 ani, 15-18 ani).

Pentru fiecare categorie de vârstă se prevăd premii după cum urmează:

Locul I – 1500 lei

Locul II – 1000 lei

Locul III – 800 lei

Nu există restricții asupra subiectului lucrării, acestea pot fi axate pe cele cinci proiecte prioritare (Anexa 1), sau alte obiective locale de patrimoniu material sau imaterial. Vor avea prioritate lucrările ce nu reprezintă Cetatea Soroca. Lucrările vor fi depuse la Catedra de arte plastice și decorative a Colegiului de arte „Nicolae Botgros” din Soroca la data de 23.09.2016 până la ora 18.00, inclusiv.

CALENDARUL CONCURSULUI

Lansarea concursului – 5 septembrie 2016

Înscrierea și predarea lucrărilor – 23 septembrie 2016

Jurizarea, expoziția finală și premierea câștigătorilor – 30 septembrie 2016

Organizatorii îşi rezervă dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs, anunţând în prealabil acest lucru.

Drepturile de autor:

Lucrările înscrise trebuie să respecte Legea nr. 139 din 02.07.2010 „privind drepturile de autor și drepturile conexe”.

Participantul trebuie să fie proprietarul tuturor drepturilor asupra lucrărilor înscrise de el în concurs. Participantul este unic responsabil asupra oricăror consecinţe directe sau indirecte ce pot apărea ca urmare a participării cu lucrări în acest concurs.

Autorii lucrărilor propuse în concurs rămân proprietarii acestora.

Organizatorii au dreptul de a publica/utiliza lucrările de la concurs în scopuri compatibile cu obiectivele concursului.

Politica de confidenţialitate:

Datele personale şi de contact ale participanţilor sunt strict confidenţiale. Detaliile participanţilor pot fi folosite doar pentru funcţionarea normală a concursului.

Restricții:

Nu vor fi acceptate lucrările care  incita la încălcarea legii, violență, prezintă nuditate, promovează orice fel de discriminare, au caracter ofensator, abuziv, indecent, calomniator sau obscen, pot aduce prejudicii unei persoane, unei afaceri sau unei întreprinderi; sunt protejate de drepturi de autor care nu aparțin concurentului; conțin publicitate explicită sau implicit.

Organizatorul își rezervă dreptul de a nu accepta înscrierea în concurs a oricărei lucrări care violează prezentul regulament, a cărei valoare artistică este considerată necorespunzătoare.

Persoana de contact: Ana SAVCA

tel. 069679304

Articolul precedentFotografia Zilei – RONDELUL CASTANILOR
Articolul următorDespre responsabilitate sau prezenţa încă nu înseamnă activitate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.