Opt persoane au devenit Cetățeni de Onoare ai raionului Soroca

0
637

La ședința Consiliului raional Soroca din 15 august au fost adoptate decizii de acordare a titlului onorific “Cetățean de Onoare al raionului”, care vor fi înmânate în cadrul sărbătorilor naționale din luna august.

Astfel, au fost propuse mai multe candidaturi, în final însă opt dintre acestea au acumulat numărul suficient de voturi – Episcopul de Soroca, Ioan Moșneguțu, businessmanul Nicolae Ciornîi, directorul liceului ”Ion Creangă”, Anatolie Iavorschi, consultantul în agricultură Gheorghe Găină. Pentru dezvoltarea relațiilor cu raionul Soroca și finanțarea mai multor proiecte sociale au fost onorați cu acest titlu patru președinți ai consiliilor județene din România: Petre Emanuil Neagu (Buzău), Gheorghe Flutur (Suceava), Sorin Brașoveanu (Bacău), Dumitru Buzatu (Vaslui). Alte două candidaturi nu au acumulat numărul necesar de voturi. Este vorba despre academicianul Valeriu Matei și consilierul raional Vasile Nitrean.

Titlul de „Cetăţean de Onoare al Raionului Soroca” reprezintă cea mai înaltă distincţie acordată de CR unor cetăţeni ai RM sau străini care au avut o contribuţie la realizarea unor performanțe în domeniul știinţific, cultural, economic sau de altă natură, în beneficiul cetăţenilor comunităţii cu efecte favorabile raionului Soroca; care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea şi creşterea prestigiului raionului Soroca la nivel naţional sau internaţional sau prin activitatea lor cotidiană creează în ţară sau peste hotare o imagine deosebită a raionului Soroca. Titlul se mai acordă pentru vitejie și spirit de sacrificiu în asigurarea securității statului, în apărarea libertății și independenței RM; persoanelor care au trecut în eternitate, dar care au promovat imaginea raionului Soroca şi a ţării sau celor care, prin acţiunile lor dezinteresate au contribuit în mod semnificativ la sporirea patrimoniului raionului sau la îmbunătăţirea considerabilă a condiţiilor de viaţă ale cetățenilor raionului.

Colaj: Euparticip.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.