Nu mai hrăni câinele doar cu boabe

0
51

Hrănirea câinelui exclusiv cu boabe nu este deloc o alegere sănătoasă pentru câinele tău. Dacă vrei să ai un animal de companie sănătos, trebuie să ții cont de mai multe reguli când vine vorba despre alimentația acestuia. Majoritatea tipurilor de hrană umedă din comerț sunt formulate pentru a satisface nevoile nutriționale de bază ale câinelui tău. Sunt o alegere sănătoasă pentru animalul tău, mai ales dacă sunt unele de calitate, dar nu este suficient.

De ce sunt boabele periculoase pentru câini

Mâncarea uscată poate fi bogată în calorii, iar mulți proprietari nu pot doza corect porțiile, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și obezitate. Este crucial să gestionăm cu atenție cantitatea de hrană pentru a menține greutatea ideală a câinelui. Hrana uscată poate deveni repetitivă pentru câini, ceea ce poate provoca plictiseală alimentară și o scădere a interesului pentru mâncare. Dacă îi dai câinelui numai boabe, la un moment dat le va refuza. Câinii au și ei preferințe, exact ca oamenii. Unii dintre ei iubesc boabele, în timp ce alții nu le preferă deloc. Dacă vor încerca să le mănânce forțat, pentru că nu primesc altceva, riscă să se îmbolnăvească, să vomite în mod repetat și să se deshidrateze.

La ce să fii atent la câinele tău

Poate părea ușor să ai un animal de companie, dar este mai greu decât ai crede. Cei care au deja câini pot confirma cât de multă responsabilitate implică prezența acestuia în familie. Unii îl compară chiar cu un copil. Recomandarea este să oferiți câinelui toată atenția voastră și să mergeți la medic imediat ce prezintă schimbări de comportament. Dacă vi se pare că este apatic sau ceva s-a schimbat în starea lui, este clar un semn că nu e bine. Igiena este cea mai importantă, la fel ca alimentația. Toaletați frecvent animalul atât pentru binele lui, dar și pentru al vostru. Un câine spălat, tuns, mereu îngrijit înseamnă o casă curată și lipsa pericolului de contractare de boli.

sursa: playtech.ro
  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentA pus un șervețel umed peste hainele din mașina de spălat
Articolul următorCe să pui în must ca să nu fermenteze prea repede
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.