Nu mai arunca apa în care ai clătit orezul

0
264

Pentru un orez pufos și delicios este necesar ca înainte de a-l fierbe să-l clătim. Această etapă presupune scufundarea orezului în apă, dar și vânturarea și strecurarea acestuia. E necesar ca apa să fie schimbată până când aceasta rămâne limpede și nu lăptoasă. Potrivit experților, orezul trebuie scufundat în apă de minim cinci ori.

Această etapă este necesară, mai ales, în contextul în care amidonul poate duce la o textură gumosă. După ce parcurgeți această etapă, este necesar să nu aruncați apa.

Beneficiile apei de la orez

Beneficiile apei de la orez au fost descoperite în urmă cu câteva secole. Potrivit cercetătorilor, femeile nipone erau renumite pentru părul lor lung și foarte rezistent. Se crede că acest lucru se datora practicii „yu-su-ru”, care consta în clătirea părului cu apă de orez. De-a lungul timpului, s-a descoperit că pe lângă vitamine și minerale, orezul conține inozitol, un compus care ajută la repararea firului de păr deteriorat.

Alte beneficii ale apei de la orez

Apa de orez are un efect uimitor și asupra tenului. Acest lucru a fost scos la iveală de un studiu din 2018, care a arătat că proprietățile antioxidante din ea pot da timpul înapoi, când vine vorba de riduri și alte probleme ale tenului. Cercetătorii au descoperit că apa conține și colagen, care are propietatea de a calma și preveni ridurile. O parte din femeie preferă să folosească apa de orez pentru curățarea obiectelor prin casă. Apa de la orez este considerată un agent de curățare natural, fără asprime. Este indicată folosirea ei în ștergerea oglinzilor și a ferestrelor.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentFinanțare per copil pentru grădinițe: Ministrul Educației propune o schimbare semnificativă
Articolul următorAdevărul despre bananele mereu proaspete din supermarketuri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.