Noutăți de peste Prut, săptămâna Buzoiană (știri, evenimente…)

0
35

Vârstnicii, premiați de municipalitate la centenar sau pentru performanța unei căsătorii neîntrerupte de 50 de ani
Municipalitatea a pregătit şi anul acesta premii în bani şi diplome pentru buzoienii care au atins centenarul şi pentru cei care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie. ”Adresăm invitaţia ca: — persoanele din municipiul Buzău care împlinesc vârsta de 100 de ani începând cu anul 2019 să ne transmită copia actului de identitate şi numărul de telefon; — familiile din municipiul Buzău care împlinesc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă începând cu anul 2019, să ne transmită: — copia actului de identitate al soţiei, copia actului de identitate al soţului, copia certificatului de căsătorie, numărul de telefon”, transmite Primăria municipiului Buzău. Ziua de 1 octombrie vine însă şi cu alte surprize pentru persoanele în vârstă din municipiul Buzău. Mai exact, seniorii sunt provocaţi la şah, table sau rummy, iar câştigătorii urmează să fie răsplătiţi cu premii şi diplome.

Vârstnicii, sărbătoriți de municipalitate
Primăria municipiului Buzău organizează, timp de o săptămână, în perioada 23 septembrie — 1 octombrie, acţiuni pentru marcarea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, sărbătoare desemnată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1990 şi dedicată omagierii şi respectării drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Asociația Liga Elevilor Meseriași strânge bani pentru dotarea atelierelor de mecanică din liceele buzoiene
Liga Elevilor Meseriași, primul grup de inițiativă din învățământul profesional și tehnic, care a devenit recent o asociație, s-a reunit săptămâna trecută. Membrii Ligii Elevilor Meseriași și-au dezvoltat abilități de comunicare, advocacy și project management și au construit un plan de acțiune pentru următorul an. Ei vor organiza o gală de strângere de fonduri pentru dotarea celor 13 ateliere de mecanică din județul Buzău și vor face demersuri pentru a convinge autoritățile să ofere mai multe beneficii elevilor din învățământul tehnic și profesional. Grupul, dezvoltat ca o inițiativă OMV Petrom în cadrul programului România Meseriașă, reprezintă o voce a sistemului de învățământ profesional și tehnic ce va contribui la îmbunătățirea acestuia. Creată în 2018, Liga Elevilor Meseriași are în prezent ca membri 32 de elevi și 26 de profesori coordonatori de la liceele tehnologice și școlile profesionale din județul Buzău. Devenită asociație în luna iunie a acestui an, Liga le oferă elevilor posibilitatea de a avea un grad sporit de independență, de a strânge fonduri pentru proiectelor lor, dar și de a coopta în mod oficial membri în cadrul asociației.

Pas important spre extinderea și modernizarea UPU Buzău
Consilierii județeni vor vota pentru proiectul privind extinderea și modernizarea UPU Buzău. Unitatea de Primiri Urgențe va fi construită cu bani europeni și costa aproximativ 4.5 milioane de euro, contribuția Consiliului Județean fiind una consistentă. Lucrările se vor finaliza în 2022. Noua Unitate de Primiri Urgențe va fi construită în curtea spitalului, în parcarea de vizavi de actuala UPU. Clădirea cu suprafața de peste o mie de metri pătrați se va întinde de la colțul dinspre statuia lui Baștan până în dreptul intrării în UPU Pediatrie. Clădirea va avea subsol și etaj, urmând a fi legată de corpul spitalului printr-o pasarelă. Noua investiție se ridică la valoarea de 16.273.564 lei, contribuția publică a Consiliului Județean fiind de aproape 140.000 de lei.

O nouă ediție a programului Start-Up Nation
O nouă ediție a programului Start-Up Nation va fi demarată în curând. Astfel, firmele noi pot obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, noua sesiune de înscriere urmând să demareze până la finalul anului 2019. Verificarea, contractarea și implementarea lor va începe în 2020. Totodată, statul intenționează să elimine restricțiile din ediția 2018-2019 care au exclus practic de la finanțare antreprenorii din București și județele Ilfov și Cluj. O altă modificare avută în vedere este scăderea ca importanță la punctaj a numărului mare de locuri de muncă nou-create. Pe de altă parte, directorul Direcției pentru IMM din minister, Adrian Panait a spus, potrivit startupcafe.ro, că va trebui să scadă importanța creării unui număr mare de locuri de muncă. „Dorința conducerii este de a mai lansa o sesiune în decembrie. De asta ne pregătim acum, mai facem un consiliu consultativ unde o să discutăm. Invit pe toată lumea să-mi trimită idei de modificare a punctajului. Acum, în 2019, suntem într-o situație în care nu e atât de ușor să găsești angajați, iar rata șomajului este foarte bună. Deci împreună va trebui să gândim modificările pentru sesiunile viitoare. Propunerile deja adunate de noi sunt de a duce acest criteriu de locuri de muncă din primul loc”, a spus Panait. În schimb, pentru firmele selectate la finanțare în ediția 2018-2019, se va merge în continuare cu condițiile de angajare de personal prevăzute de antreprenori în planurile de afaceri cu care au concurat la program.

Autor: părintele Milea Mihail

Sursa foto: jurnaluldebuzău.ro

 

Articolul precedentCampionii s-ar putea decide în ultima etapă
Articolul următorAflați unde va fi deconectată energia electrică în perioada 23-27 septembrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.