Micuții de la Grădinița nr. 17 „Cheița de Aur” din Soroca au învățat cum să acționeze în caz de incendiu / VIDEO

0
978

Astăzi, la Grădinița nr. 17 „Cheița de Aur” din Soroca, a avut loc atrenamente speciale organizate în colaborare cu Direcția Situații Excepționale din oraș. Evenimentul a avut drept scop educarea copiilor cu privire la măsurile de siguranță în caz de incendiu și a inclus o simulare practică de evacuare.

În cadrul acestei activități, copiii au avut ocazia să vadă în realitate o mașină de pompieri și să participe la stingerea unui foc controlat, utilizând furtunul cu apă al pompierilor. Acest exercițiu a avut drept scop înțelegerea concretă a modului în care funcționează echipamentele de salvare și a importanței intervențiilor rapide în situații de urgență.
Pe parcursul exercițiului, copiii au învățat reguli esențiale de evacuare: cum să își protejeze căile respiratorii acoperindu-și gura și nasul cu pliul cotului, cum să folosească un stingător și cum să se deplaseze ordonat către ieșirile de urgență.
Finalul activității a fost marcat de momente de bucurie și entuziasm, când copiii au avut ocazia să facă fotografii alături de pompieri. Această inițiativă a Direcției Situații Excepționale din Soroca, în colaborare cu Grădinița nr. 17 „Cheița de Aur”, subliniază importanța educației preventive și a formării unor comportamente responsabile încă de la vârste fragede.

Eugen Doga, Șef al Serviciului prevenție al DSE Soroca a menționat: “Astăzi, atât copii, cât și cadrele didactice din cadrul grădiniței nr.17″Cheița de Aur” au fost testați cât de bine cunosc acțiunile lor în caz de incendiu. Au demonstrat că cunosc ieșirile de evacuare, semnalul de alarmă, dar și acțiunile principale de evacuare…”.


  • ETICHETE
  • DC
Articolul precedentBunici moderne: învață de la nepoate cum să se descurce pe Instagram, TikTok și Facebook / VIDEO
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 20 iunie 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.