La ce temperatură se coace pasca. Secretul ca să iasă super pufoasă și cu o aromă intensă

0
1039

Simbolurile Pascale pentru creștinii ortodocși includ ouăle roșii, simbolizând sângele vărsat de Isus Hristos pentru mântuirea oamenilor, și lumânările, care simbolizează învierea lui Isus Hristos și lumina care a venit în lume prin Învierea Sa.

Pască este un desert tradițional românesc, obținut prin coacerea unui aluat dulce, umplut cu brânză dulce de vaci, ouă, smântână, stafide și/sau coajă de lămâie. De obicei, este consumată în perioada Paștelui, fiind un element important al tradiției pascale românești. În unele zone ale țării, se mai adaugă și alte ingrediente în umplutura de pască.

Au apărut atât de multe varietăți ale păștii cu umplutură de brânză, pe internet în zilele noastre. Unele dintre ele omit complet partea de aluat, în timp ce altele sunt făcute cu cremă de ciocolată în loc de umplutura originală de brânză dulce și stafide. Trebuie menționat că cea mai mare răspândire de sărbătoare de Paște, o are varianta tradițională a acestui delicios desert.

Tipuri de pască la ortodocși

Există mai multe tipuri de pască în tradiția ortodoxă, care diferă în funcție de regiune și cultura în care sunt preparate. Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de pască sunt:

  1. Pasca tradițională – este cea mai cunoscută și consumată variantă de pască în România și este făcută din brânză dulce de vaci
  2. Pasca cu nucă – este o variantă de pască la care se adaugă nuci măcinate și/sau bucăți de ciocolată în umplutură
  3. Pasca cu mac – este o varianta de pască la care se adaugă mac măcinat în umplutură, conferindu-i o aromă intensă și un gust plăcut
  4. Pasca cu fructe uscate – este o varianta de pască la care se adaugă fructe uscate, precum stafide sau prune uscate, în umplutură.

    Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute tipuri de pască în tradiția ortodoxă. În funcție de regiune și cultură, pot exista și alte variații de pască, cu diferite ingrediente și metode de preparare.

    La ce temperatură se coace pasca

    Temperatura de coacere a pascăi poate varia în funcție de rețeta și de tipul cuptorului, dar de obicei se coace la o temperatura de aproximativ 180-200 de grade Celsius pentru o perioada de 30-45 de minute. Este important sa urmezi întocmai instrucțiunile din rețeta pe care o folosești și să verifici cu un test de coacere dacă pasca este gata, înainte de a o scoate din cuptor.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentOuă de Paște vopsite în frișcă sau spumă de ras?!
Articolul următorSfatul medicului: să nu permitem căpușelor să ne afecteze viața / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.