Instruiri pentru viitorii antreprenori

0
56
Antreprenori din Soroca

În incinta filialei Soroca a Camerei de Comerț și Industrie se desfășoară, în perioada 23-30 octombrie, un curs de instruire pentru actualii și viitorii tineri antreprenori, al cărui scop este dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale. În cadrul seminarului, participanții sunt familiarizați cu termeni din domeniul managementul şi planificarea afacerii, marketing şi vânzări, contabilitate și altele.

În prima zi de instruire, tinerii au aflat care sunt etapele de înregistrare a unei afaceri şi ce prevede legislaţia în domeniu, criteriile de clasificare a întreprinderilor mici şi micro, formele organizatorico-juridice, precum și despre cum își pot implementa în practică ideile de afaceri.

Majoritatea dintre cei prezenți la seminar planifică să inițieze o afacere. Ei consideră că tinerii au nevoie de suport, mai ales la început de cale. “Seminarul este foarte util. Am aflat informații noi despre cum să inițiem o afacere și de ce documente avem nevoie pentru aceasta”, spune Mihai Pușcaș.

“Tinerii au nevoie de asemenea cursuri. Urmează să aplic în practică tot ceea ce am aflat la seminar”, afirmă Nicolae Rotari, care vede perspective mari în domeniul agrar.

“Cea mai grea etapă este cea de început. Dacă reușești să treci peste ea, atunci, odată pornită, afacerea decurge mai ușor”, zice Laurențiu Grosu.

Menționăm că CCI în parteneriat cu ODIMM începe, în perioada 3-13 noiembrie, un nou curs pentru tinerii antreprenori, la care pot participa persoane cu vârsta de până la 35 de ani.

Articolul precedentCitește mâine în ziarul „OBSERVATORUL DE NORD”
Articolul următorSPECTACOL: Alex și Morris revin la teatrul din Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.