Instruire: Cu desfășurăm eficient și cu impact campaniile de advocacy

0
64
Foto: API.md

Un grup de reprezentanți ai 15 organizații ale societății civile din regiuni au însușit etapele de organizare și desfășurare a unei campanii de advocacy la o instruire organizată de Asociația Presei Independente (API), la 8-9 octombrie. Organizațiile participante la instruiri sunt beneficiarele proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”. Printre acestea se numără și ao ”INFO-DAVA” din Soroca.

Participanții au aflat de la expertele proiectului Vlada Ciobanu și Iulia Cozacenco cum trebuie să parcurgă principalii pași ai unei campanii de advocacy de succes: cercetarea și analiza problemei, identificarea soluției și planificarea acțiunilor, elaborarea mesajului și utilizarea celor mai potrivite instrumente de comunicare, monitorizarea și evaluarea.

Potrivit comunicatului publicat de API, participanții la training realizează diferite activități în comunitățile locale, iar instruirea i-a ajutat să înțeleagă mai bine ce au de făcut.

„La acest training am aflat care este cel mai eficient algoritm de realizare a unei campanii de advocacy, cum să creștem eficiența și atingem obiectivele campaniei. Am constatat că analiza problemei, identificarea soluției și planificarea pot fi abordate altfel. Până acum, la elaborarea mesajului campaniei, nu analizam problema multidimensional și nu foloseam atâtea instrumente de comunicare în campanie. Le vom utiliza pe viitor, iar asta ne va ajuta să mărim impactul activităților noastre. Am aflat multe detalii noi și importante despre monitorizarea și evaluarea campaniilor de advocacy”, a menționat Alex Nistiriuc de la Media Grup Meridian.

Lucia Bacalu, directoarea Asociației Obștești (AO) „Expresul”, Ungheni: „Cunoștințele obținute la această instruire ne vor fi de folos atât în proiectul pe care îl implementăm la ora actuală, cât și în activitățile noastre ulterioare. Chiar săptămâna viitoare, în cadrul Cafenelei tinerilor de la Cornești, vom încerca să identificăm problemele în ceea ce privește eficiența energetică și să creăm împreună mesaje pentru anumite campanii locale pentru a schimba situația în unele localități. Îi vom învăța și pe tineri anumite elemente de advocacy”.

***

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentSocietatea civilă își unește forțele în raionul Soroca
Articolul următor+467 cazuri de COVID-19 sunt înregistrate în republică, inclusiv la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.