Încă două Locuințe Protejate au fost inaugurate în municipiul Soroca

0
466
Foto: AO Casa Speranțelor

Zece foști beneficiari ai Centrului de Plasament Temporar pentru Persoanele cu Dizabilități din Bădiceni și-au schimbat radical viața, mutându-se la casă nouă. Șase femei și patru bărbați  vor duce o viață mai independentă în cadrul celor două Servicii Locuință Protejată, create în cadrul proiectului “Acțiuni comune pentru o societate incluzivă”, implementat de AO “Casa Speranțelor”.

Ieri, beneficiarii au călcat pragul caselor în care vor locui în continuare. “Bucuria lor a fost de nedescris atunci când și-au văzut locuința. Nu le venea a crede că totul le aparține și nu aveau răbdare să se apuce de treabă, să-și aranjeze grădina și ograda. Toate fricile și frămîntările au cedat, când și-au adus lucrurile personale în odăi, aranjându-le în mobilierul nou. Asistați de angajații din servicii, beneficiarii și-au pregătit micul dejun, pe care l-au savurat într-o atmosferă plăcută”, comunică reprezentanții AO “Casa Speranțelor”.

În ajunul inaugurării celor două Locuințe Protejate, reprezentanții CPTPD Bădiceni și  AO „Casa Speranțelor” au organizat o întâlnire cu locuitorii de pe str. Racoveț din municipiu, pentru a facilita integrarea persoanelor cu dizabilități mintale în comunitate și a înlătura stereotipurile referitor la aceste persoane. În finalul discuției, cei prezenți au confirmat, că traiul în comunitate este un drept al fiecărei persoane, mai spun organizatorii.

 

Mai multe detalii despre acest serviciu social, dar și despre cum se trăiește în prima Locuință Protejată din Soroca, citiți AICI.

 

Proiectul „Acțiuni comune pentru o societate incluzivă” este implementat de AO „Casa Speranțelor” în cadrul proiectului „Servicii sociale durabile printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, co-finanțat și implementat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova, Alianța ONG-lor active în domeniul Protecției Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova.

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articolul precedentÎn 6 luni, un bărbat a sunat la 112 de 1150 ori (!)
Articolul următorLa alegerile prezidențiale din 1 noiembrie pot participa 48 de partide
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.