În atenția vânzătorilor de automobile: valoarea accizelor ar putea ajunge la costul automobilului importat

0
323

Cel puțin această prevedere se regăsește într-un proiect pe care Ministerul Finanțelor l-a supus consultărilor publice măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021. Or, după cum afirmă secretarul de stat din acest minister, Dorel Noroc,  valoarea accizelor ar putea ajunge la costul automobilului importat în Republica Moldova.

   Altfel, cu cât capacitatea cilindrică a motorului e mai mare și respectiv vârsta, cu atât crește și suma accizelor pentru mașină. „Prin sistemul de accizare urmează să rezolvăm problema ce ține de mediu înconjurător și ecologie. De aceea, începând cu anul șapte, accizele urmează să crească și deja anul 11, 12, 13 etc. va fi o creștere și mai pronunțată. Astfel, persoanele vor fi stimulate să aducă mașini cât mai noi. Dar noi am exclus prohibițiile și pentru autoturisme, și pentru camioane, și pentru autobuze,” a conchis secretarul de stat al Ministerului Finanțelor Dorel Noroc.

Dacă proiectul va fi votat în plenul Parlamentului, atunci de anul viitor, moldovenii vor putea importa mașini cu o vârstă de peste zece ani, dar taxele vor fi mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.