În atenția vânzătorilor de automobile: valoarea accizelor ar putea ajunge la costul automobilului importat

0
325

Cel puțin această prevedere se regăsește într-un proiect pe care Ministerul Finanțelor l-a supus consultărilor publice măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021. Or, după cum afirmă secretarul de stat din acest minister, Dorel Noroc,  valoarea accizelor ar putea ajunge la costul automobilului importat în Republica Moldova.

   Altfel, cu cât capacitatea cilindrică a motorului e mai mare și respectiv vârsta, cu atât crește și suma accizelor pentru mașină. „Prin sistemul de accizare urmează să rezolvăm problema ce ține de mediu înconjurător și ecologie. De aceea, începând cu anul șapte, accizele urmează să crească și deja anul 11, 12, 13 etc. va fi o creștere și mai pronunțată. Astfel, persoanele vor fi stimulate să aducă mașini cât mai noi. Dar noi am exclus prohibițiile și pentru autoturisme, și pentru camioane, și pentru autobuze,” a conchis secretarul de stat al Ministerului Finanțelor Dorel Noroc.

Dacă proiectul va fi votat în plenul Parlamentului, atunci de anul viitor, moldovenii vor putea importa mașini cu o vârstă de peste zece ani, dar taxele vor fi mai mari.

 


Articolul precedentToamna nu se lasă bătută, dar iarna stă la pândă
Articolul următorÎn atenția gastarbaiterilor : Rusia a limitat cotele în unele industrii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.