Florile care ne aduc iubire și energie pozitivă

0
539

Ați observat sau nu, dar se spune că fiecare floare din casele noastre emană o anumită energie. Ar fi de dorit să optăm pentru florile care schimbă pozitiv atmosfera locuinței și care ne aduc cu sine energia iubirii, acestea ne încântă ochii, dar și inima. Vă propunem câteva flori magice care vor avea grijă ca dragostea și înțelegerea să persiste mereu în casele voastre.

Begonia

Begonia este o floare romantică, reprezintă frumusețea feminină și dragostea. Aduce noroc oamenilor care sunt în căutarea jumătății și sunt recomandate care se ceartă des, ele fiind florile care îți dau răbdare. Vara begoniile trebuie expuse la lumină, ferite de razele directe ale soarelui, dar iarna ținute într-un loc mai umbros, în această perioadă ele vor intra în semirepaus, așa că nu vă îngrijorați dacă vedeți că i se vor usca frunzele, își va reveni la primăvară.

Violetele

Violetele sunt foarte gingaşe, dar și recunoscute pentru norocul care-l aduc în dragoste, catalizând o viață armonioasă de cuplu cu bunăstare și pace în sânul familiei. Ele sunt iubitoare de multă lumină, însă nu trebuie lăsate în bătaia soarelui. Dacă nu înfloresc, cel mai probabil nu au suficientă lumină sau violeta trebuie tunsă, fiindcă dacă vor fi multe frunze în mijloc, aceasta nu va avea destul aer și nu vor apărea boboci. Violetele trebuie udate în partea de jos a ghiveciului cu apă necalcaroasă (apă stătută sau apă fiartă).

Hoya

Hoya se zice că asigură o familie fericită, în special dacă este ținută în dormitor. În unele țări aceasta se dăruiește de ziua îndrăgosti-ților. Hoya se udă regulat la temperatura camerei, însă trebuie evitat excesul de apă, pentru ca rădăcinile să nu putrezească. Nu iubește când îi schimbați locul des. Dacă dispune de lumină suficientă și iernează bine, aceasta înflorește în lunile mai — septembrie, având un miros plăcut.

Trandafirul chinezesc

Trandafirul chinezesc dacă ai unul acasă, fii pregătit de o dragoste pasională. Cu toții iubim florile ei mari și viu colorate. Această floare are nevoie de multă căldură, lumină și chiar de câteva ore cu soare direct, udarea se face regulat cu apă călduță, dar nici într-un caz excesiv, fiindcă nu-i place senzația de picioare ude.

Iasomie

Iasomie dacă o puneți în dormitor nu numai iubire vă aduce, dar și bani, se zice că mirosul de iasomie atrage dragostea și o menține într-o relație fericită. Aceasta preferă spațiile foarte luminoase. În perioada caldă se udă regulat, însă când este rece deja, micșorăm cantitatea de apă, dar și intervalele de udare.

Orhideea

Orhideea este una din cele mai frumoase flori, aceasta semnifică răbdare și rezistență, atrage iubirea, calmează sufletul și întărește prieteniile, fiind asociată cu fertilitate. Se udă o dată la 9 zile și cu grijă ca să nu cadă apă peste frunze, excesul de apă duce la pierderea acestei flori. Are nevoie de lumină suficientă pentru a înflori, dar în nici un caz directă de la soare. Ghiveciurile trebuie să fie transparente, pentru că rădăcinile acestora au nevoie de lumină.

Busuiocul

Busuiocul atrage iubirea, norocul, pasiunea, alungă spiritele rele și aduce frumusețea în casă. Acesta poate fi folosit și în bucătărie pentru aromarea bucatelor, dar este și un antidepresiv și antibacterian bun. Busuiocul are nevoie de apă, soare și trebuie udat 1-2 ori pe zi, dar nu trebuie să fie surplus de apă în ghiveci, pentru că rădăcinile pot putrezi.

Aceste flori ne aduc iubire și energie pozitivă, ele ne transmit nouă starea lor, de aceea noi la rândul nostru trebuie să le iubim, să avem grijă de ele și să le păstrăm mereu proaspete și sănătoase, fiindcă la fel va fi dragostea și bunăstarea adusă de ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.