Eveniment dedicat domeniului industriei creative: de la idee la business

0
33

Sorocenii sunt invitați să participe la un Follow-up cu genericul “Industrii creative: de la idee la business”, la 18 noiembrie, organizat de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Evenimentul se va desfășura în incinta Centrului Internațional de Expoziții ,,MOLDEXPO”, Pavilionul central, cu începere de la ora 11:00.

Scopul evenimentului este promovarea importanței industriilor creative, precum și evidențierea soluțiilor care ar impulsiona creșterea economică în acest domeniu.

În cadrul evenimentului, mai mulți speakeri din domeniul industriilor creative își vor împărtăși din experiența proprie și vor vorbi despre potențialul substanțial al acestui sector care ar putea fi un atu important în dezvoltarea socială și economică a Republicii Moldova.

La eveniment va participa Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan, care va vorbi despre activitățile de promovare și susținere a domeniului industriilor creative în Republica Moldova, se anunță pe site-ul agepi.gov.md.

De asemenea, Andrei Chistol, șef al cabinetului ministrului educației, culturii și cercetării, va prezenta o informație privind implementarea în Republica Moldova a Programului UE Europa Creativă și oportunitățile oferite antreprenorilor din domeniul industriilor creative.

Și-au anunțat participarea la eveniment, cu prezentarea unor experiențe proprii în dezvoltarea afacerilor din domeniul industriilor creative, următorii speakeri: Arnold Vahrewald, expert internațional în domeniul proprietății intelectuale; Olga Radu, președintele Asociației Companiilor din Industriile Creative; Iurie Bădicu, compozitor, producător şi critic muzical; Vlad Costandoi, Director Sens Music, președintele Asociației Naționale a Industriei Muzicale; Daniela Burlaca, actriță, regizor și membru fondator la Teatrul „Studio Geneza Art”; Alexandrin Buraga, arhitect, antreprenor; Dumitru Talmazan, specialist Digital comunicare.

Sursa: agepi.gov.md

În ultimii ani, industriile creative din Republica Moldova cunosc o dezvoltare rapidă. Studiul realizat în 2014 la nivel național, la solicitarea AGEPI, cu suportul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, a confirmat că, şi în Republica Moldova, industriile creative pot fi considerate un sector important care influenţează creşterea economică şi creează noi locuri de muncă.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înregistrarea se face prin completarea formularului la adresa: https://goo.gl/iLVaxj , până la data de 16 noiembrie.

Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon: 022 – 400 – 650. Evenimentul dedicat industriilor creative se încadrează în seria de activități organizate de AGEPI în contextul Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT”, ediția a XV-a, care va avea loc în perioada 15-18 noiembrie, la Moldexpo.

Articolul precedentParlamentul RM: SE CAUTĂ 67 CURAJOŞI!!!
Articolul următorTinerii s-au distrat la Concertul dedicat Decadei Naționale a Tineretului (GALERIE FOTO)
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.