Efectul celor “5 litri de solearcă” sau Partidul Democrat se poate felicita – a învins cine trebuie…

8
113

Încă atunci când am aflat numele tuturor candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova mi-am dat seama că candidatul real  al Partidului Democrat la primul fotoliul din stat nu este Marian Lupu, dar Igor Dodon. Această prezicere a mea poate fi confirmată de cel puţin patru “martori”.

Şi când zic aceasta nu mă autopropun la titlul de “oracol”, fiindcă nu trebuia să fii cu stea în frunte ca să-ţi dai seama de ceea se întâmplă. Or, rezultatele turului al doilea de scrutin, dar mai cu seamă “sprijinul acordat de democraţi”, la toate nivelele, nu mai lasă loc pentru dubii şi înterpretări.

Cu toate acestea, trebuie să ţinem cont de faptul că avem un câştigător de-iure, dar şi să recunoaştem un lucru evident – câştigătoarea morală a acestor alegeri este, incontestabil, doamna Maia Sandu. În pofida tuturor obstacolelor – începând cu minciunile care au curs gârlă şi terminând cu aberaţiile ieşite din gura unor pochi fără scrupule, candidatul comun a obţinut un rezultat remarcabil. Bunăoară, să nu uităm că, spre deosebire de candidatul socialiştilor, care a făcut campanie cel puţin ultimii doi ani, doamna Maia Sandu a obţinut statutul de “candidat comun” cu doar câteva zile înainte de scrutin. Astfel, rezultatul obţinut de ea poate fi considerat, cu certitudine, record mondial! Iar un recordman nu are dreptul să lase mâinile în jos, mai cu seamă atunci când are toate abilităţile să devină campion şi când are în spate atâţea suporteri, care o susţin nu pentru cinci litri de “solearcă”, dar fiindcă au văzut în ea omul care ne va duce acolo unde ne este locul.

Şi câteva cuvinte despre acel, care şi-a atins scopul vieţii cu un preţ foarte mare. Or, după ce s-au băut sticlele de coniac şi şampanie, după ce muzicanţii şi-au strâns trompetele a venit timpul să facă ceea ce a promis. Adică, să se întâlnească şi să-I privească în ochi pe Petro Poroşenco şi Klaus Iohannis, să refacă podurile cu “obcomul de la Waşhington, să fie preşedintele celor peste 750.000 de oameni care nu l-au votat şi, cei mai important, să nu facă coaliţie cu Vladimir Plahotniuc. C-am grele sarcini, domnule Igor Dodon, nu-I aşa? Altfel, cum rămâne cu zicala rusească – “Долг платежом красен»?

8 COMENTARII

  1. Partidul Democrat a susținut-o pe Maia Sandu, pentru că ea este candidatul pro-european, și aceasta sa văzut în localitățile cu primari PD.

    • Da deam trebuie sa fii cu totul subnormal sa afirmi asa declaratii .Daca logica nu lucreaza abtineti-va de declaratii sociale.Iar faptul ca Igor Dodon a obtinut mai multe voturi in orasul Soroca trebuie sa multumim Administratiei Publice care a asasinat orice speranta de un trai mai bun in societate , care a demonstrat ca Fondurile Europene sunt meritul lor si ei sunt cei care hotarasc ce fac cu ele, si incompetenta lor a dus ca societatea sa nu mai creada in Europeni.Cind a cazut crisa lor s-a vazut intradevar de ce sunt in stare si ce prezinta .Consider ca avem la cirmuire persoane inadecvate si strinsura de drujbani , care trebuie dezbinata altfel no sa prospere niciodata acest oras batut de soarta……….

  2. Majoritatea satelor unde sint primarii de la PD au avut procentul mai mare pentru Maia Sandu, si totusi continua critica fata de PD ca a facut un pas spre Maia Sandu , sa fi fost PAS-ul multumit de acest pas si sa fi zis macar un multumesc credca erau la vot prezenti mai mult si pentru Maia !

  3. Doar naivii pot crede in ceea ca Presedintele ar putea avea vre-un efect intr-o tara parlamentara, deoarece ei nu inteleg faptul ca cine n-ar fi fost presedinte totdeauna deciziile se iau in parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.