Drojdia propriu-zisă reprezintă o ciupercă unicelulară, vizibilă doar cu microscopul. Este nevoie de douăzeci de miliarde de celule de drojdie pentru a cântări 1 gram. Ingredientul este folosit în două scopuri principale: la coacerea pâinii, în bucătărie sau brutărie, sau la fabricarea berii.
La coacerea pâinii cu drojdie, aceasta din urmă fermentează zaharurile din făină și eliberează dioxid de carbon. Gazul în expansiune face ca aluatul să se umfle sau să crească. În fabricarea berii, drojdia acaparează zahărul și produce dioxid de carbon și alcool.
Drojdia proaspătă versus drojdia uscată. Ce caracteristici are cea dintâi
În articolul de astăzi, ne vom opri atenția asupra drojdiei folosite în bucătărie, la prepararea pâinii sau a altor bucate. Drojdia folosită la pâinea este de două feluri: proaspătă sau uscată. Cea proaspătă poate fi cumpărată de la magazine sau supermarketuri, fiind păstrată la temperaturi scăzute.
Drojdia proaspătă este ambalată în pachete de 25/50/100 de grame, este sfărâmicioasă și are un miros ușor înțepător. Trebuie păstrată la temperaturi de maximum 10 grade Celsius. Se dizolvă cu apă sau lapte, apoi este folosită în aluat. Are termenul de valabilitate cel mai scurt.
Pentru a vedea integral articolul, citiți pe – playtech.ro