Drojdie proaspătă sau drojdie uscată? Care este mai bună şi când trebuie folosită fiecare

0
307

Drojdia propriu-zisă reprezintă o ciupercă unicelulară, vizibilă doar cu microscopul. Este nevoie de douăzeci de miliarde de celule de drojdie pentru a cântări 1 gram. Ingredientul este folosit în două scopuri principale: la coacerea pâinii, în bucătărie sau brutărie, sau la fabricarea berii.

La coacerea pâinii cu drojdie, aceasta din urmă fermentează zaharurile din făină și eliberează dioxid de carbon. Gazul în expansiune face ca aluatul să se umfle sau să crească. În fabricarea berii, drojdia acaparează zahărul și produce dioxid de carbon și alcool.

Drojdia proaspătă versus drojdia uscată. Ce caracteristici are cea dintâi

În articolul de astăzi, ne vom opri atenția asupra drojdiei folosite în bucătărie, la prepararea pâinii sau a altor bucate. Drojdia folosită la pâinea este de două feluri: proaspătă sau uscată. Cea proaspătă poate fi cumpărată de la magazine sau supermarketuri, fiind păstrată la temperaturi scăzute.

Drojdia proaspătă este ambalată în pachete de 25/50/100 de grame, este sfărâmicioasă și are un miros ușor înțepător. Trebuie păstrată la temperaturi de maximum 10 grade Celsius. Se dizolvă cu apă sau lapte, apoi este folosită în aluat. Are termenul de valabilitate cel mai scurt.

Pentru a vedea integral articolul, citiți pe – playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentPlanta agresivă pe care mulți o avem în casă
Articolul următorVârsta de pensionare pentru bărbați și femei în Republica Moldova va fi egalată peste patru ani
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.