De ce să fierbi ouăle de Paște în vin roșu. Secretul pe care unele gospodine îl folosesc

0
349

Gospodinele caută în fiecare an cu ocazia Învierii Domnului metode cât mai simple, dar cu rezultate foarte bune, pentru a înroși ouăle de Paște. Astăzi vă prezentăm o metodă mai puțin cunoscută de vopsire a ouălelor de Paște. Este vorba despre metoda de a vopsi ouăle în vin roșu. Potrivit celor care au încercat-o efectul va fi foarte surprinzător.

Vinul face ouăle frumoase

Datorită vinului, culoarea ouălor va fi profundă și saturată, iar la suprafață se va creea un model în relief. Astfel de ouă vopsite cu imaginație vor fi cu siguranță atracția principală a mesei festive de Paște.

Pentru a înroși ouăle astfel vei avea nevoie de cel mai ieftin vin roșu dulce. Metoda de vopsire presupune turnarea vinului peste ouă. Apoi,  se adaugă 2 linguri de oțet, se acoperă oala cu un capac și se fierb ouăle la foc mediu 20-25 de minute.

Ouăle se lasă să se răcească complet

Spuma care se creează poate fi îndepărtată cu o spumieră. După ce au fiert, ouăle se lasă în oala cu vin până la răcirea completă. Ouăle se scot din oală și se pun pe prosoape de hârtie. Ouăle se lasă să se usuce complet.

Deasemenea, se pot fierbe mai multe ouă în același vin. Dar, cei care vor proceda astfel trebuie să știe că al doilea lot de ouă va avea o culoare diferită. Gospodinele care au încercat metoda spun că după ce ouăle sunt complet uscate, pentru o tentă și mai modernă se pot decora suplimentar cu sclipici.

Cum să mănânci de Paște

Pentru a nu avea probleme după masa de Paște, nutriționiștii îi sfătuiesc pe români să mănânce cu moderație.

„Ar fi bine ca aperitivul să fie puțin mai devreme, mai facem o pauză, mai bem o cafea, mai trece o oră, apoi vine ciorba și cu încă un fel de mâncare, după care iar e recomandabil să facem o pauză. Dacă am întinde masa pe durata întregii zile, n-am avea niciun stres.

În schimb, obiceiul de a umple masa cu de toate, de la început, nu este chiar de bun augur, pentru că ești tentat – mai ales dacă la asta se adaugă insistențele gazdei – de mânca încontinuu.

Trebuie să învățăm să tragem de timp. În plus, dacă este de servit dintr-un platou, luați bucăți mici. Mestecați mult, luați bucăți mici, lăsați tacâmurile jos, mâncați încet, trageți de timp. Este valabil și pentru alcool”, a spus Mihaela Bilic, medic nutriționist.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCât oțet trebuie să pui în apa în care vopsești ouăle de Paște
Articolul următorCând se trece pe sub masa de Paște 2023. Ce semnificație specială are acest obicei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.