De ce i s-a interzis elicopterului SMURD să aterizeze la Soroca, revenim cu detalii la știrea de ieri

0
1771

Scriam ieri despre o intervenție a unui echipaj SMURD de la Iași, care a efectuat o intervenție aeriană pentru a transporta un tânăr în vârstă de 22 de ani.

Vicedirectorul medical al  Spitalulului raional Soroca „Anatolie Prisăcari”, Nina Spoială, ne-a oferit mai multe detalii. Tânărul implicat în accident este din Ciripcău, raionul Florești. Are 22 de ani și în urma unui accident produs pe traseul Soloneț-Stoicani, a suferit politraumatisme. A fost internat la spital într-o stare extrem de gravă, în comă. A fost operat de urgență de către chirurgii din spitalul nostru și a fost stabilizat. Alături de medicii noștri a lucrat și echipa de anesteziști și chirurgi de la Chișinău.

Dat fiind faptul că orașul nostru este la graniță cu Ucraina, unde este război, aterizarea elicopterelor medicale nu este permisă. Iată de ce pacientul a fost transportat cu echipa de terapie intensivă și medicii de la salvare la Zgurița, de unde pacientul a fost preluat de către SMURD Iași și transportat la Chișinău.


Articolul precedentS-ar fi pornit la protest la Chișinău, dar a ajuns într-un accident rutier la Drochia
Articolul următorPlombarea gropilor cu asfalt rece în Soroca: Opinia expertului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.