De astăzi, 3 aprilie, a demarat procesul de înscriere a copiilor în clasa I, în anul de studii 2023-2024

0
46

   O veste pentru pici și părinții lor. Începând cu ziua de astăzi, instituțiile de învățământ din Republica Moldova a demarat procesul de înscriere a copiilor în clasa I, în anul de studii 2023-2024.

Admiterea se va face în două etape. Prima etapă, la care vor participa copiii care vor împlini vârsta de șapte ani până la începutul anului școlar,  se va desfășura în perioada 3 aprilie – 26 mai. Rezultatele rezultatele admiterii și locurile vacante vor fi anunțate pe data de 30 mai. Etapa a doua se va organiza în perioada 2 – 16 iunie, în cadrul căreia vor fi înscriși copiii, care nu au reușit să depună cereri în prima etapă și cei care vor împlini vârsta de șapte ani în intervalul 1 septembrie-31 decembrie 2023. Lista finală a copiilor înscriși în clasa I va fi afișată public la 19 iunie.

Cererile de înscriere în clasa I trebuie să fie însoțite de buletinul de identitate al părintelui, certificatul de naștere și două fotografii ale copilului, fișa medicală și raportul de dezvoltare al viitorului elev.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării , examinarea individuală a solicitărilor părinților/tutorilor copiilor care nu au fost înmatriculați la o instituție de învățământ se va desfășura în perioada 21-30 august.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAtenție mare! Pentru a nu avea surprize neplăcute, vă aducem aminte că Programul Guvernului „Ajutor la contor” a expirat
Articolul următorAvertizare de la Serviciul Hidrometeorologic: nivelul apei în râul Nistru va crește
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.