Dacă românii „pun pe masă”, la o nuntă, de la 100 până la 500 de euro, japonezii sau americanii sunt mult mai zgârciți

0
498
Foto simbol: pixabay.com

  Fiecare dintre Dumneavoastră v-ați pus, fără îndoială, întrebarea câți bani „să pui pe masă” la nuntă, fără a fi considerat zgârcit sau, dimpotrivă, prea darnic. Or, din propria experiență cunoaștem că românii din stânga Prutului (moldovenii) sunt destul de darnici, scoțând din buzunare, de la 100 până la 200 de euro, în dependență de gradul de rudenie.

  Și totuși, mult mai darnici sunt românii din dreapta râului care, conform Gigi24.ro,  lasă mirilor între 100 și 500 de euro de persoană, adică o sumă mai mare dacă sunt foarte apropiați sau chiar rude și ceva mai puțin dacă sunt, de exemplu, colegi de muncă. Darul acoperă, în primul rând, costurile cu meniul și divertismentul din timpul petrecerii. Rămân, însă, și bani pe care cuplul îi poate folosi după bunul plac.

  Și japonezii sunt cu dare de mână. Lasă la nuntă între 200 și 370 de euro. Prietenii oferă de obicei cel mai puțin, iar șefii mirilor cel mai mult. Este și o regulă în privința darului din Japonia: suma dată trebuie să fie neapărat un număr par.

Germanii și americanii nu sunt la fel de darnici. În Germania, colegii sau simplele cunoștințe lasă și 30 de euro mirilor, în timp ce familia, domnișoarele și cavalerii de onoare oferă în jur de 100 de euro… În Statele Unite ale Americii valoarea darului este între 95 și 118 euro. De asemenea, polonezii, irlandezii și spaniolii oferă cel puțin 50 de euro de persoană, iar suma maximă ajunge la 200 de euro.

Sunt și țări în care banii din plic sunt înlocuiți cu alte daruri. De exemplu, în Suedia sunt preferate cadourile pentru luna de miere. Cum ar fi un voucher de călătorie, o cazare la hotelul preferat sau alte servicii turistice. În Marea Britanie mirii fac o listă de cadouri dorite, pe care o trimit invitaților.

Apoi aceștia aleg din tabel, în funcție de banii pe care îi au, darul pentru mire și mireasă. Iar în Australia cuplul menționează în invitația de nuntă dacă dorește bani sau alte cadouri.


Articolul precedentIranul este gata să furnizeze rușilor drone militare, iar NATO va pune la dispoziția armatei ucrainene sisteme portabile de combatere a dronelor
Articolul următorAnularea deciziei de demitere a șefului DGLC Adrian Rusu și vânzarea fundamentelor de lângă Casele sociale pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Soroca de vineri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.