Cum să protejezi mașina în căldură: 5 probleme comune și cum să le rezolvi

0
322

Pe timp de caniculă, toate părțile mașinii sunt expuse la efecte negative. Vopseaua caroseriei se decolorează, mașina se încălzește nemilos. Plasticul din interior se poate umfla și poate curge din cauza căldurii, iar geamurile pot crăpa, în special cele mai vechi. În plus, crește riscul defectării radiatorului și termostatului, ceea ce duce la supraîncălzirea motorului.

Ce poate face proprietarul de mașină pentru a proteja mașina de căldură și pentru a gestiona consecințele soarelui strălucitor?

Protejează interiorul de supraîncălzire

Parcați în umbră. Este simplu, dar eficient. Lăsați mașina într-un loc de parcare acoperit sau în umbră, sub copaci sau clădiri. Cumpărați o jaluzea de protecție solară pentru parbriz și, pe cât posibil, acoperiți ferestrele: toate aceste măsuri vor proteja interiorul de supraîncălzire și elementele sale din plastic și cauciuc. Poți achiziționa o husă pentru mașină dacă plănuiești să o lași în aer liber în zilele însorite.

Protejează geamurile

Sticlele crăpate prezintă un pericol special. În căldură, pentru a răcori interiorul, șoferii folosesc aerul condiționat, dar diferența de temperatură dintre exterior și interior poate transforma o fisură neobservată într-o fisură mare. Au existat cazuri când chiar și un mic ciob pe parbriz, sub influența razelor solare, a acționat ca o „lupă”, arzând o gaură în bord.Evitați astfel de situații neplăcute numai prin reparații timpurii ale fisurilor și ciobiturilor mici.

Nu lăsați obiecte inflamabile în interior

Țineți cont că recipiente sub presiune, cum ar fi bricheta sau deodorantul, pot exploda ușor la temperaturi ridicate. Nu lăsați copii și animale de companie singuri în mașină. În căldură, interiorul mașinii se încălzește la temperaturi extrem de ridicate în doar câteva minute. Pentru a evita tragediile, niciodată nu lăsați copii, persoane în vârstă și animale de companie nesupravegheate în interiorul mașinii, chiar și cu ferestrele deschise.

Monitorizați supraîncălzirea motorului

Înainte de a pleca, inspectați periodic  radiatorul, termostatul, lichidul de răcire și senzorii ventilatorului. Ia-ți obiceiul să ai un stoc de antigel în portbagaj sau măcar apă distilată. În caz de scurgere a lichidului de răcire, veți putea să completați pentru a ajunge la service.

Mențineți curățenia caroseriei și protejați-o de soare

Spălați regulat mașina, deoarece praful pe caroserie atrage mai multe raze solare și se încălzește mai mult. O caroserie curată reflectă mai multă căldură: în interiorul unei mașini spălate, va fi mai confortabil chiar și în zilele fierbinți. Alegeți doar spălătorii auto manuale pentru îngrijirea regulată a mașinii. Spălarea frecventă automată cu perii poate adăuga microzgârieturi caroseriei, iar spălarea automată cu spumă nu va elimina depunerile de pe caroserie, care în timp vor „pătrunde” în caroserie.

Vizitați o spălătorie auto manuală o dată sau de două ori pe săptămână pentru a preveni decolorarea neuniformă a vopselei, care apare din petele de murdărie de pe caroserie.

Asigurați-vă că finalizați spălarea aplicând ceară pe caroserie. Compușii de protecție formează o barieră împotriva razelor solare pe caroserie și protejează stratul de vopsea împotriva decolorării. În plus, caroseria tratată cu ceară va atrage mai puțină praf și murdărie, iar petele vor fi curățate ușor fără a lăsa urme pe lac.


Articolul precedentTrucul cu două degete prin care alegi cel mai dulce pepene din magazin. Cum trebuie să procedezi
Articolul următorCe înseamnă triunghiul de pe eticheta hainelor din magazinele Zara. Secretul pe care trebuie să-l știi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.