Cum să îi oferi bebelușului tău un somn confortabil noaptea pe timp de caniculă

0
108

Dormitul pe timp de caniculă poate fi destul de greu pentru adulți, dar pentru părinții de copii foarte mici nopțile de vară pot însemna un dezastru dacă nu reușesc să-și adoarmă bebelușii. Ne confruntăm cu temperaturi din ce în ce mai ridicate, iar aerul aproape că devine irespirabil. Aceste temperaturi mari au un efect de încălzire asupra tuturor lucrurilor – trotuare, cărămizi, locuințe. Asta înseamnă dormitoare încălzite, așternuturi transpirate și veșnicul zumzet al aerului condiționat.

Dar, în timp ce oamenii maturi ar putea fi capabili să se rostogolească într-o parte uscată a patului, bebelușii vor face probabil ceva mai multă agitație. Asta înseamnă că, pentru părinții unor oameni foarte mici, prioritatea numărul unu de astăzi este probabil găsirea unei modalități de a se asigura că camera lor este cât mai răcoroasă posibil pentru noaptea care urmează.

CUM SĂ ÎȚI PĂSTREZI COPILUL RĂCOROS NOAPTEA PE TIMP DE CANICULĂ
NightNannies, un site care oferă servicii de bonă în zona Londrei, a oferit o serie de sfaturi părinților care doresc să se asigure că bebelușii lor nu se supraîncălzesc în lunile fierbinți de vară.

Sfaturile au fost adunate de 250 dintre bonele lor pentru a ajuta la furnizarea de sfaturi de specialitate de la persoanele care se pricep cel mai bine. Acestea spun că este vital să păstrezi camera răcoroasă pe tot parcursul zilei. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să țineți perdelele sau jaluzelele închise toată ziua, dar să lași ferestrele deschise.

Este o idee bună să-i faci oricum o baie copilului înainte de culcare, dar în nopțile deosebit de călduroase fă-i o baie mai rece decât ai face-o de obicei și dă-i lichide reci atât pentru a preveni deshidratarea, cât și pentru a-l răcori din interior.

Trebuie să reții că bebelușii sugari nu vor avea nevoie de apă la fel de mult ca și de laptele matern, dar s-ar putea să aibă nevoie să fie hrăniți mai mult în timpul nopții decât în mod normal. Asigură-te că atunci când alăptezi într-o zi sau noapte călduroasă nu te înghesui prea mult lângă bebeluș, deoarece acest lucru poate duce la supraîncălzire.

Poți verifica dacă bebelușul tău este deshidratat uitându-te dacă fontanela – partea moale din vârful capului – este scufundată. În cazul în care există semne de deshidratare, solicitați imediat asistență medicală.

UN SOMN BUN ESTE VITAL PENTRU BEBELUȘI
Bebelușii care primesc lapte praf ar putea, de asemenea, să primească apă fiartă răcită pentru a-i ajuta să se hidrateze între mesele de lapte.

Este important ca bebelușul tău să rămână răcoros și pe parcursul zilei. Ține-l pe cel mic la umbră, dar nu-i pune nimic care să îi acopere complet capul pentru a-l încuraja să doarmă, deoarece acest lucru împiedică aerul cald să iasă și să circule.

Pe tot parcursul zilei, verifică temperatura bebelușului tău punându-i dosul mâinii pe gât sau pe spate. Dacă este transpirat, fie îi scoți hainele, fie i le deschei pentru a lăsa să intre mai mult aer, sau chiar poți aplica o cârpă rece și umedă.

Bebelușii nu sunt capabili să-și autoregleze temperatura, așa că păstrează-i hainele de noapte ușoare și lejere. O vestă de bumbac este o idee bună, deși adesea doar un scutec este suficient. Dacă bebelușului tău îi place să fie înfășat, este posibil să aibă nevoie de acest lucru pentru a dormi chiar și în condiții de căldură extremă, așa că o opțiune este să îi lași picioarele descoperite pentru a-l ajuta să se răcorească.

În mod ideal, bebelușii ar trebui să doarmă la o temperatură de 18 grade. În timp ce ferestrele deschise sunt o modalitate bună pentru a răcori încăperea, un ventilator este, de asemenea, o idee foarte bună. Fă lucrurile să fie și mai răcoroase punând un prosop umed în fața ventilatorului (nu deasupra lui) și acesta ar trebui să sufle aer mai rece în cameră.

sursa: www.digi-life.tv


Articolul precedentCare sunt zodiile ce mint cel mai mult? Vezi dacă faci parte din ele.
Articolul următorCe scria în recipisa pe care a încercat s-o înghită cumnatul lui Doron
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.