PUBLICITATE / Cum afectează culoarea unei mașini prețul acesteia pe piața secundară?

0
183

În medie, peste trei ani de funcționare, o mașină se ieftinește cu 22,5%. În același timp, pe lângă caracteristicile tehnice obiective ale modelului și cererea pentru acesta, precum și modul în care proprietarul său anterior a folosit mașina, există și motive neevidente ale prețului mai mare sau mai mic.

În special, dacă doriți să conduceți o mașină mai mulți ani și să o vindeți, acordați atenție culorii mașinii. La Autoplaza apropo gasiti o gama largă mașini de vânzare la prețuri mici care pot fi procurate in credit sau leasing, dar și la schimb.

Investiții în culoare: care mașini se plătesc mai bine

iSeeCars publică în mod regulat studii statistice privind mașinile cu parcurs și alte mașini. Într-una dintre cele mai recente, analiștii au comparat peste 1,6 milioane de mașini la mîna adoua produse în 2020 care au fost scoase la vânzare din august 2022 până în mai 2023. Și iată rezultatele pe care le-au obținut:

  1. Galbenul este hit-ul sezonului. Mașinile vopsite în această culoare strălucitoare pierd doar 13,5% din valoare în trei ani. În practică, aceasta înseamnă că mașina galbenă medie poate fi vândută cu o medie de 3.000 USD în plus. Analiștii susțin că, deși, în general, numărul de persoane care doresc să dețină o mașină de această culoare este foarte mic, numărul de mașini galbene de pe piață este semnificativ mai mic decât cererea. În plus, situația se explică ușor prin faptul că galbenul este folosit pentru mașini sport sau modele rare, iar acestea sunt cumpărate pe piața secundară de aceiași cunoscători care sunt dispuși să plătească în plus pentru ceea ce le place. Apropo, conform statisticilor, mașinile galbene au mai puține șanse decât oricare altele să se accidenteze.
  2. Verde, portocaliu și bej. Aceste culori neobișnuite vor economisi, de asemenea, primii lor proprietari. Prețul scade cu 17,8-19,2% din aproximativ aceleași motive ca și galbenul, dar sunt ceva mai puțin populare pe piața secundară.
  3. Alb, rosu si albastru. Nuanțele de bază în care puteți cumpăra cel mai adesea o mașină fără plată suplimentară vor scădea în preț în medie cu 20-22%. Aceasta este cea mai sigură opțiune pentru a investi într-o mașină pe care intenționați să o vinde mai târziu. Există întotdeauna o cerere stabilă pentru aceste culori.
  4. Gri și negru. Culorile de stoc la majoritatea mașinilor depreciază valoarea mașinii pe piața secundară. În medie, o mașină gri va pierde 22,5% din valoare în trei ani, iar o mașină neagră va pierde 23,9%.
  5. Maro și auriu. Cel mai dificil lucru va fi să vinzi profitabil mașini vopsite în culori exotice, dar nu sportive. Mașinile maro vor costa cu 24% mai puțin, iar cele aurii cu până la 26%. Acest lucru se datorează faptului că este foarte dificil să găsești părți ale caroseriei de astfel de nuanțe și cu atât mai mult să alegi vopsea dacă mașina, de exemplu, este zgâriată. Ceea ce este neprofitabil pentru ateliere și costisitor pentru proprietari.

Analiștii iSeeCars, care efectuează studii similare de mulți ani la rând, observă că, deși preferințele cumpărătorilor se modifică în termeni procentuali, mașinile în culori închise la stoc își pierd întotdeauna mai multă valoare decât altele. Și acest lucru este logic, pentru că sunt prea multe mașini negre și gri, ceea ce le privează de un avantaj competitiv.

 

Articolul precedentÎn cadrul Balului Generozității, stiloul cu care Maia Sandu a semnat cererea de aderare la UE a fost vândut la licitație cu 6 mii de euro
Articolul următorApel de ajutor pentru Carolina: A suferit un incendiu la o stație PECO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.